Новости ›› Полтава и область

Департаменту охорони здоров"я Полтавської ОДА байдуже щодо створення міського хоспісного стаціонару!

06.02.2017 19:00 | просмотров: 1462
олтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» продовжує піднімати питання щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги в м.Полтава, ділова переписка із органами влади та місцевого самоврядування з питань створення міського хоспісного стаціонару показує, що дане питання взагалі не цікавить чиновників.

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації«Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков, керівник проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» повідомив, що згідно п.3 плану заходів Полтавської облдержадміністрації щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги в 2016-2010 р.р., передбачено, до 01.10.2016 року відкриття хоспісного відділення на 25 ліжок у м. Полтава. Одночасно з цим, згідно п.1 доручень директора Департамента охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації від 17.10.2014 «Про стан надання паліативної та хоспісної допомоги», аналогічну установу потрібно було створити до 01.11.2014 року. Дані доручення були покладені на профільного заступника міського голови Полтави з питань діяльності виконавчих органів та міське управління охорони здоров’я.

Департамент надіслав дуже дивну відповідь, більше того, не надав відповіді на інші запитання, що були у запиті асоціації, тому в свою чергу, відповідний запит був відправлений на Міністерство охорони здоров’я України із пропозицією розглянути порушені в листі питання на колегії профільного міністерства, так як отримана відповідь не є змістовною та не дозволяє розібратись у цьому питанні. Якщо місцеві чиновники не розуміють суті поставлених запитань, надають відповідь неповну та не працюють на протязі багатьох років над вирішенням таких актуальних проблем, то наврядше таку працю можна назвати якісною та сумлінною.

Замість того, щоб обласному та міському медичному менеджменту провести ряд конструктивних нарад, налагодити співпрацю, вони самі собі надають доручення, не виконують і не контролюють їх, проте на нарадах та семінарах з питань розвитку паліативної та хоспісної допомоги вихваляються своїми досягненнями у цьому напрямку.

Створення таких установ, як хоспісний стаціонар та служба з надання паліативної та хоспісної допомоги населенню «Хоспіс вдома» в обласному центрі має бути одним із пріоритетних завдань для чиновників системи управління охорони здоров’я міста та області. Дані питання є актуальними, тому асоціація і надалі буде їх порушувати та інформувати громадськість міста про позицію місцевих чиновників із цього питання.



Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
06.02.2017 19:17 Аноним
Лысак кугутище такое, сидит в бомжатском кабиете, типа не коррупционер

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: