Новости ›› Полтава и область

Проблему відсутності хоспісного стаціонару пропонують розглянути на колегії міністерства

31.01.2017 19:00 | просмотров: 1028
Полтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» продовжує активно перейматися питаннями розвитку паліативної та хоспісної допомоги в місті, і нестворення місцевими органами влади хоспісного стаціонару та служби з надання населенню допомоги «Хоспіс вдома» дуже хвилюють асоціацію та громадян, які потребують такої допомоги.

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації«Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков, керівник проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» повідомив, що згідно п.3 плану заходів Полтавської облдержадміністрації щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги в 2016-2010 р.р., передбачено, до 01.10.2016 року відкриття хоспісного відділення на 25 ліжок у м. Полтава. Одночасно з цим, згідно п.1 доручень директора Департамента охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації від 17.10.2014 «Про стан надання паліативної та хоспісної допомоги», аналогічну установу потрібно було створити до 01.11.2014 року. Дані доручення були покладені на профільного заступника міського голови Полтави з питань діяльності виконавчих органів та міське управління охорони здоров’я.

Враховуючи викладене, якщо доручення не виконуються, то треба прохати допомоги та поради у керівництва, громади, незалежних фахівців, саме тому, я пропоную розглянути дане питання на колегії Міністерства охорони здоров’я України, де досвідчені фахівці допоможуть та підкажуть полтавському медичному менеджменту, як вирішити питання створення міського хоспісного стаціонару в м.Полтава. Тим більше, досвід створення таких установ вже давно є в Україні.

Дану установу можна утримувати за рахунок різних джерел, в т.ч.: міського бюджету, гранти, кошти підприємств, добровільні пожертви громадян та ін.. Потрібно лише добре організувати роботу, маючи на це управлінські здібності, знання із менеджменту, повноваження та бажання працювати.

Серед полтавських громадських активістів, які переймаються питаннями охорони здоров’я знайдеться багато бажаючих взяти участь у засіданні колегії, або поспілкуватися в режимі « Skype » із керівництвом міністерства, тому ми обов’язково делегуємо представників для участі в такому заході, якщо нас своєчасно про це повідомлять. Лише спільними зусиллями та конструктивним діалогом можна вирішити одне із найважливіших питань – розвиток паліативної та хоспісної допомоги в м.Полтава, використовуючи при цьому основні принципи менеджменту.




Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
31.01.2017 19:25 Аноним
Да, неслабо пропозорятся полтавские лошки в Киеве

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: