Новости ›› Полтава и область

Полтавці не вірять, що місцеві екологи зможуть конструктивно вирішити питання із Макухівським сміттєзвалищем!

15.12.2016 16:00 | просмотров: 1371
Волонтери Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» провели соціологічне опитування «Скільки ще буде тривати Макухівське сміттєзвалище?».

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», магістр з економіки та менеджменту, управління проектами Андрій Олєйніков зазначив, що Макухівське сміттєзвалище - є однією із головних нагальних екологічних проблем міста Полтава та прилеглих територіальних утворень, що роками не взмозі вирішити наші чиновники-екологи. Завдяки даному сміттєзвалищу постійно забруднюються грунові води, грунти та атмосферне повітря (сморід від самого сміттєзвалища та від його паління, це переважно можуть відчути мешканці прилеглих сіл, мікрорайонів Подолу, Левади та інших територій нашого міста).

Макухівське сміттєзвалище – це нагальна екологічна катастрофа що негативно впливає на здоров’я багатьох тисяч Полтавців, переважно з числа алергіків, астматиків, із серцево-судинними захворюваннями, нервової системи, онкологічних та ін.. Немає такої системи органів, на яку б не впливали забруднюючі речовини із сміттєзвалища.

Андрій Володимирович повідомив, що в даному опитуванні взяли участь 400 пересічних громадян міста Полтави, віком від 20 до 60 років, які відповіли на зазначені запитання та висловили своє бачення щодо порушених запитань.

Результати опитування:

На запитання: «Скільки ще буде тривати Макухівське сміттєзвалище?»:

- 2 роки – 1;
- 3 роки – 3;
- 5 років і більше - 396

На запитання: «Чи є професійною та дієвою робота чиновників-екологів щодо вирішення цієї екологічної катастрофи?»:

- Важко відповісти – 3;
- Ні, така робота не є професійною та дієвою – 156;
- Вони роками не взмозі вирішити цю проблему - 241

Під час проведення соціологічного опитування, респондентам було роз’яснено, які є екологічні підрозділи, сферу їхніх повноважень, адреси, повідомлено, що таке депутатські екологічні комісії, кваліфікаційно-освітній рівень та професійний досвід їх членів, проведено ряд консультацій з питань вирішення екологічних проблем, адже здоров’я людини, тривалість життя, в значній мірі залежать від екологічного фактору.

Вже давно можна було прийняти остаточне рішення, з питань, що там має бути, в якому вигляді, визначити аналоги, виготовити ряд проектно-кошторисних документацій та залучати кошти державного та місцевих бюджетів, грантові кошті…Натомість, ми бачимо лише, як сміттєзвалище розвивається далі та псує довкілля…

Також, всіх бажаючих полтавців запрошують підійти до Білої альтанки, в зручний для них час, бажано в денний, подивитись в напрямку Макухівка і побачити власними очима багаторічну «ефективну роботу» обласних екологів та просто «дієву» роботу місцевих органів, депутатів-екологів, ін. посадових осіб.
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
16.12.2016 23:29 Аноним
Сколько лет Полтаву гамном екологи травят, их нужно на Макуховку жить переселить!

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: