Новости ›› Полтава и область

Посипання доріг будь-якою сіллю – це негативний вплив на довкілля Полтави!

05.12.2016 13:00 | просмотров: 1687
Щороку, взимку наші дороги та міські тротуари активно посипаються піщано-соляною сумішшю, з метою боротьби від снігу та криги. Але те, що ця суміш негативно впливає на взуття людей, днища автівок, асфальтне покриття, рослини, чомусь не цікавить місцеві органи виконавчої влади Полтави, адже із року в рік, кожною зимою, тротуари та дороги нею продовжують здобрювати тонами.

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков зазначив, що від такої сумішші найгірше рослинам, оскільки надлишки катіону натрію - справжня отрута. Існує н ебагато рослин, які можуть жити на засолених ґрунтах і це лише завдяки притаманній властивості , що не пропускає сіль в середину живих клітин. Дерева та кущі нашої природної зони такого пристосування не мають , а отже страждають найбільше. Зелені насадження, на які потрапляє найбільше солі: в'януть, жовтіють, скидають листя вже влітку, зовсім всихають.

А потім, щороку потрібно замінювати мертві дерева та кущі новими саджанцями, витрачати чималі бюджетні кошти та неефективно використовувати на ці дії працю задіяних робітників, які в цей час можуть принести багато користі на інших об’єктах. У цивілізованих країнах чомусь нікому не спадає на думку постійно посипати сіллю землю з метою економії. Доречі, у Західній Європі вже понад двадцять років не посипають дороги сіллю, з ожеледицею допомагає впоратися техніка, дрібний гравій і пісок, буває навіть, що одну й ту ж саму посипку збирають і використовують наступного року, також розтоплюють льодову кірку за допомогою реактивних двигунів та ін.. І при цьому дуже дослухаються до порад тамтешніх екологів. А де наші чиновники-екологи? Вони забули чи не знають, що в природі все взаємопов ’ язане. Сіль, якою посипають – є забруднювачем грунтів, підземних вод, знищує рослинний та тваринний світ, нищить довкілля, що також негативно впливає на здоров’я людини.




І що саме цікаво, що в ці краіни постійно у відрядження, переймати досвід їздять делегаціями місцеві чиновники, бюджетним коштом. Повертаються і не втілюють цей досвід в себе на батьківщині.

Представники із закордону до нас постійно приїзджають, проводять семінари, розповідають цікаві інновації в галузі ЖКГ, проводять консультації що і як впливає на довкілля… І чому місцеві чиновники-екологи, знаючи про цей негативний вплив на довкілля, на протязі багатьох років, мовчки спостерігають за цим, дійсно невідомо! Можно вже було багато разів довести це громаді, керівництву та наполягати на іншому варіанті боротьби із снігом та кригою, який використовують країни Європи, що має безпечний вплив на довкілля.

Крім цього сольовий потік, який потрапляє до річок, погіршує екологічний стан наших водних об'єктів і це особливо небезпечно, якщо врахувати, що 75 відсотків питного водопостачання в нашій державі здійснюється за рахунок поверхневих вод, тобто річок.

Депутати місцевих рад, які перебувать у складі комісій з питань житлово-комунального господарства, екології і профільні чиновники- теж цим питанням не переймаються, а мали вже багато часу для того, щоб
підвищити свої знання, вивчаючи основоположні документи, залучивши при цьому в якості експертів низку кваліфікованих фахівців.

Інноваційний розвиток технологічного прогресу, залучення закордонного досвіду має бути для полтавських комунальників та екологів, як корисна знахідка, яку потрібно втілити в життя в місті, де ти живеш и «працюєш». Ефективне використання досвіду – це один із основних принципів менеджменту! Враховуючи негативний вплив піщано-соляної сумішші, полтавській владі пропонують впровадити закордонний досвід боротьби із снігом та кригою на полтавщині, безпечний для довкілля, нашого взуття, автівок, асфальтного покриття та ін.*
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
05.12.2016 14:11 Аноним
Тупорылых назначают, они и тянут нас на дно своей работой

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: