Новости ›› Полтава и область

Полтавцям не подобається робити щеплення!

14.11.2016 12:00 | просмотров: 1181
Волонтери Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» провели соціологічне опитування: «Ваше відношення до щеплення?».

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков зазначив, що останнім часом проблема довіри людей до процедури щеплення залищає бажати кращого, по перше - це певна незручність, по друге - побічні наслідки.

Певна незручність полягає в тому, що додатковий раз прийдеться мати справу із послугами міських поліклінік, де повністю відсутня система управління якістю, що є неприпустимим для такого затишного міста, як Полтава, що знаходиться в центрі України.

По друге – це відсутність масово-роз’яснювальної роботи серед населення міста щодо необхідності робити щеплення та відомості про вакцину (іхня якість, сертифікація, країна-виробник, тощо). Люди мають бути переконані в тому, що вакцина є безпечною для їхнього здоров’я, адже щеплення ще робиться великій кількості неповнолітніх дітей, і батьки мають бути переконані в надійності препарату.

Андрій Володимирович повідомив, що в даному опитуванні взяли участь 400 пересічних громадян міста Полтави, віком від 25 до 50 років, які відповіли на зазначені запитання та висловили своє бачення щодо порушених питань.

Результати опитування:

На запитання: «Чи робите ви та ваші рідні собі щеплення?»

- Так - 22;
- Ні - 378.

На запитання: «Що стримує вас та ваших рідних робити щеплення?»

- Неприємна процедура – 12;
- Побічні наслідки – 268;
- Доцільність та необхідність цієї процедури – 115;
- Інше - 5

Під час проведення соціологічного опитування, респондентам було роз’яснено, що їм та їхнім близьким, в тому числі і дітям, ніхто не має права робити щеплення без їхньої згоди. Що перед тим, як робити щеплення, потрібно поцікавить про його доцільність та необхідність, про якість препарату, його побічні дії, а потім вже приймати рішення, звичайно ж порадившись із кваліфікованими медичними працівниками.

Також, незрозумілою є бездіяльність зі сторони керівництва управління охорони здоров’я міськвиконкому в напрямку проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення. Про що можна вести мову, як за багато років перебування на посаді, навіть не забезпечено створення сайту для свого підрозділу, де громадяни мали б змогу відвідувати сайт та шукати відповіді на свої запитання, а ЗМІ поширювати цікаві новини на сторінках своїх видань.

Доречі, в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації є сайт, проте інформацію, яка міститься на сайті важко назвати сучасною, цікавою та змістовною.

Керівники, які тривалий час перебувають на посаді і не можуть організувати елементарні речі, мають залишити ці посади та припинити знущання над галуззю. Пройшли ті часи: «Не вмієш – навчимо, а не хочешь - змусимо!». Потрібно змінювати такі стереотипи. Вчені довели, що в такому віці важко вже чомусь навчити. Тому єдине вірне рішення – це швидше іти на пенсію.
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
15.11.2016 10:35 Аноним
Відсутність інформації - це дійсно велика проблема та ще при такому рівні халатності в медицині

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: