Новости ›› Полтава и область

На черзі — аварійні мости, ремонт яких планують розпочати наступного року.

23.09.2016 14:00 | просмотров: 572
На сьогодні в Полтавській області реалізуються три масштабні проекти з капітального та поточного середнього ремонту доріг. Про них говорили сьогодні на виїзній розширеній колегії у Решетилівці під головуванням першого заступника голови Полтавської ОДА Андрія Пісоцького та за участі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

На реалізацію цих проектів регіон отримав доволі ґрунтовне фінансування з державного бюджету, яке виділили за підтримки та безпосередньої участі обох гілок обласної влади, народних депутатів від Полтавщини та сприяння екс-нардепа і нинішнього міністра АПК.

— Йдеться про ремонт дороги М-22 Полтава—Олександрія, на яку з обласного бюджету було виділено 30 млн грн на умовах співфінансування та понад 270 млн грн — із державного, — прокоментував Андрій Пісоцький. — Також триває ремонт дороги Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин, на яку виділено 106 млн грн. І триває ремонт дороги Т-17-16 — Хорол—Семенівка—Кременчук, на яку виділили 60 мільйонів гривень. Це серйозний стартовий майданчик. З обласного бюджету на ремонт доріг нещодавно виділили 55 млн грн, а всією громадою, за рахунок місцевих бюджетів різного рівня — майже 100 млн грн.

Як зауважив начальник Служби автомобільних доріг України в Полтавській області Володимир Трояновський, цей процес триватиме і й надалі. Адже Прем’єр і Президент оголосили 2016, 2017 та 2018 роки роками доріг.

Що ж до розпочатих проектів, то дорогу М-22 Полтава—Олександрія планують закінчити наступного року. У 2017 році відремонтують дві ділянки до Кременчука та Полтави — проект на їхній ремонт виготовлено за рахунок частини тих коштів, які обласна рада виділила у рамках співфінансування. До 1 листопада нинішнього року на дорозі закінчать всі основні види ремонтних робіт, залишиться лише облаштування узбіччя тощо.

Володимир Трояновський також розповів і про використання підрядником технології холодного ресайклінгу й додав, що підрядна організація —ТОВ «Ростдорстрой» — дає 10 років гарантії на нову дорогу. Вона також матиме бар’єрне огородження, освітлення в населених пунктах, на розв’язках — як того вимагають норми ЄС.

У планах Служби автомобільних доріг цього року розпочати на території області ще один масштабний проект — ремонт дороги Р-52 Дніпро—Царичанка—Кобеляки—Решетилівка. І почнуть його з будівництва розв’язки на перетині з дорогою Полтава—Олександрія. Як повідомив Володимир Трояновський, це буде серйозна і сучасна інженерна споруда. Довжина шляхопроводу — 175 метрів. Днями на цей інвестиційний проект було виділено фінансування.

А от на наступний рік заплановано ремонт аварійних мостів. Таких в області нарахували 13.

— Проговорили це питання з облрадою та адміністрацією щодо співфінансування. Частину цих мостів зробимо наступного року за кошти обласного та державного бюджетів, — додав Трояновський.

Аналізуючи роботу РДА щодо ремонту автошляхів та співпраці зі Службою автомобільних доріг, Андрій Пісоцький відзначив Гадяцький і Лохвицький райони. І зауважив, що на наступному тижні збере нарада за участі всіх голів РДА щодо освоєння коштів на ремонт доріг місцевого значення. На неї також запросять представників компанії «НІБУЛОН», яка готова взяти участь у ремонті доріг, що є під’їзними шляхами до її елеваторів.

А до 25 листопада керівники районів мають надати інформацію, які дороги вони планують ремонтувати наступного року, щоб підготувати пропозиції і внести зміни до обласної програми ремонту доріг.

Підсумовуючи питання ремонту доріг міністр Тарас Кутовий зізнався, що його серце крається, коли бачить, як на щойно відремонтовані дороги перевантажені автівки розрізають коліями. І дав слушну пораду головам РДА.

— Ви ж знаєте, що максимальне навантаження на дороги дає перевезення зерна. І на які елеватори зерно відвантажують ви знаєте, правильно? Всі машини, які заїжджають на елеватор, отримують відповідні документи після зважування. Це і є вхідний квиток у прокуратуру. Нічого не потрібно шукати: на елеваторі зафіксовані всі порушення по перевантаженню. Інакше всі ці сотні мільйонів гривень (виділені на проекти з ремонту доріг. — Авт.) фактично йдуть в нікуди, — резюмував урядовець.

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: