Новости ›› Полтава и область

Полтавські журналісти «під прикриттям» перевірили місцевий ЦНАП

23.06.2016 17:00 | просмотров: 724
Не афішуючи своєї журналістської роботи, «Громадське ТБ.Полтава» завітало до полтавського ЦНАПу як громадяни міста, знімаючи весь процес на телефон. Згодом журналісти завітали з мікрофоном та камерою.

У Полтаві вже 3 рік працює ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг) — постійно діючий орган Полтавської міської ради, в якому надаються адміністративні послуги шляхом взаємодії адміністратора із громадянами. Простіше кажучи, тепер можна отримувати цілу низку адмінпослуг в одному місці.

Спочатку журналісти методом таємного покупця завітали на прийом до адміністратора ЦНАПу за консультацією. Мовляв, побачили на сайті установи, що там можна зареєструвати громадську організацію. Адміністратор, здивувавшись (адже у ЦНАПу немає власного сайту), відповіла, що це не так:



— Цю послугу хотіли надавати через ЦНАП, ще коли були міські та районні управління юстиції, — пояснює вона. — Зараз їх ліквідували, залишили тільки обласні. Вони і займаються питаннями щодо громадських організацій повністю. Вам потрібно за адресою вул. Сапіго, 6, — додає адміністратор.

— А щодо паспорту можна спитати? — запитує журналіст.

— Так, — відповідає жінка.

— У мене паспорт більш-менш нормальний, але трохи «покоцаний», — пояснює. — Можна його замінити? Скільки платити і які документи потрібні? — запитує представник Громадського.

— Так, можна. Ось вам квитанція, — каже адміністратор. — Які у вас відмітки? Шлюб, діти до 16 років?

— Немає нічого такого.

— Нема. Отже, ви з цією квитанцією і паспортом, а також з новими фото приходите. Здаєте нам документи і протягом місяця робимо новий, — пояснює адміністратор.

— А поки у мене не буде паспорта..

— Нічого не даємо взамін, — закінчує жінка. — Лише опис про те, що ви нам його здали.

Загалом відвідувачі оцінили ЦНАП добре. Вказують на ввічливе обслуговування та уважних працівників.

— Вам до вподоби те, що з’явилася система електронної черги? — запитує журналіст.

Відповіді на це питання майже одноголосні: «дуже подобається», «дуже зручно», «я приємно здивована», «це сучасно», «дуже задоволена».

Окрім того, більшість відвідувачів погоджуються, що замовлення послуг у режимі онлайн пригодиться і полегшить весь процес. Хоча є і варіації у відповідях:

— По швидкості задоволена, але, знаєте, простій людині дуже важко зорієнтуватися, і швидко заповнити всі графи, — каже Любов Недосіка, клієнтка ЦНАПу. — Якщо людина освічена, вона може це все швидко зробити. Але, наприклад, старшим потрібно більше часу, і це стримує, виникає розгубленість. Водночас мені сподобалося, що адміністратори працюють дуже оперативно, намагаюся всім приділити увагу, — додає жінка.

— Добре, що впроваджують в нашому суспільстві такі технології, все досить швидко, без черги. Не треба сидіти три години в коридорі, — каже інша відвідувачка Галина Манічева. — Все дуже чітко і лаконічно, зрозуміло.

— Особливо робота координатора, — додає її супутниця Тетяна Шмагіна. — Дуже ввічливий і компетентний, на своєму місці.

Відвідувачі, які вже вкотре звертаються за різними потребами у ЦНАП, також відзначають позитивні зміни після запровадження електронної черги, та й якісну роботу адміністраторів загалом:

— За останні півроку я тут уже шостий раз, — розповідає Вікторія Таранова. — Спочатку міняла паспорт через зміну прізвища, потім — вклеювала нове фото, потім — змінювала прописку. Я в захваті, — ділиться жінка. — Електронна черга — це чудово, майже взагалі не витрачаю час на стояння. Я дуже задоволена.

Пан Максим, працівник Полтавського міського ЦНАПу, каже, що інтенсивність роботи його не перевтомлює:

— Це робота, — каже чоловік. — До неї звикаєш. Цього потребує громада.

Святослав Килим-Золотайко, «Громадське ТБ.Полтава» (http://poltavske.tv/nocomments/954.html)
Над текстом працювала Катерина Кролевська, Інститут аналітики та адвокації
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: