Новости ›› Полтава и область

Відкриття проекту «Creation_Harmony_Love» у галереї сучасного мистецтва JUMP

14.01.2016 09:00 | просмотров: 1044
Шановні друзі, запрошуємо Вас на відкриття проекту «Creation_Harmony_Love» (Творіння_Гармонія_Любов) української худонижниці Жанни Олійник-Макій у галереї сучасного мистецтва JUMP.

Відкриття; 29 січня о 17:00

вул. Монастирська, 3
ВХІД ВІЛЬНИЙ!



Цей проект можна порівняти зі станом медитації, він увесь пронизаний символізмом, де занурившись у стан повного спокою глядачу розгортається процес постійного Творіння: творіння кольору, світла, фактур, музики і… тиші. У цьому проекті говорять не тільки самі картини, але й простір…наче «читаєш між рядків», щоб краще розуміти деталі і нюанси побаченого. Синій колір потребує зосередженості та деякої готовності до медитації. Дух, Душа – ось основні поняття, що виражають сутність кольору.

Проект спрямований виразити візуальне втілення прагнення людини до спокою і єдності, єдності всього сущого у красі буття.

«Тиша – це стан, властивий красі, як спокій, що властивий сплячому морю» (Шеллінг). Почуй у своєму серці тишу та спокій і тобі відкриється надзвичайна музика, музика, що народжена тишею…

Про автора

Найголовнішого не побачити очима……….добре бачить лише серце… Ці слова Антуана де Сент Екзюпері дуже співзвучні з творчістю Жанни Олійник-Макій. Її твори народжуються легко і невимушено, і майже неможливо передбачити, у якій техніці виникне наступний. Насамперед це - вільна графіка, іноді - живопис, часом – текстиль, чи навіть…інсталяція! Ідея гармонізації простору, що знайшла відображення у назві проекту властива усій творчості художниці.

Народилась у Полтаві в сім’ї архітекторів Юрія та Світлани Олійник. Навчалась у Національному ліцеї №1 ім.І.П.Котляревського, м Полтава, образотворче відділення, та у ПНТУ ім.Ю.Кондратюка, архітектурний факультет, спеціальність - художня кераміка. Живе та працює в Києві. З 2002р. - член НСХУ. Учасник 26 Всеукраїнських виставок графіки та текстилю,14 персональних проектів, участь у міжнародних фестивалях FINEART UKRAINE (2010, 2011) та інших виставках на Україні та за її межами, а також спільні проекти із Національним ансамблем солістів ’’Київська Камерата’’та Національним камерним ансамблем ‘’Київські солісти’’.

Роботи художниці зберігаються в музеї Декоративного мистецтва(Києво-Печерська Лавра), Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв), залі Спілки композиторів України (м. Київ), приватних колекціях.

Виставка триватиме до 21 лютого.

JUMP
Галерея сучасного мистецтва
вул.Монастирська 3, Полтава
+38 067 50 10 600
jump.poltava@gmail.com
jump-gallery.com
ART JUMP на Facebook
https://www.facebook.com/Art-Jump-1541517382802711/

Графік роботи:
вівторок - неділя
11:00 - 18:00
понеділок вихідний

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: