Новости ›› Образование

МОН: мета 12-річної школи - зменшення навантаження

27.11.2015 18:00 | просмотров: 481
Законопроект «Про освіту» визначає запровадження 12-річної школи та містить механізм її реалізації. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт на розширеному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Згідно з пунктом 3 прикінцевих та перехідних положень проекту закону, навчання учнів за програмами 12-річної повної загальної середньої освіти розпочнеться: для початкової освіти - 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з першого вересня 2022 року, для профільної середньої освіти - з першого вересня 2018 року.

За словами Сергія Квіта, основною метою запровадження 12-річного навчання є зменшення навчального навантаження на учня та надання йому права вибору предметів у старшій школі.

Він повідомив, що кількість випускників, які підуть навчатися до вищих навчальних закладів, буде зменшуватися, оскільки більшість з них орієнтуватиметься на заклади професійної освіти, які, у свою чергу, будуть розвиватися. При цьому кількість університетів зменшуватиметься.

Міністр також звернув увагу учасників обговорення, що законопроект «Про освіту» передбачає введення нових видів і форм здобуття освіти - формальної, неформальної та інформальної.

Проект закону також закладає основні положення для подальшої розробки механізмів для освіти осіб з особливими освітніми проблемами. Цим документом передбачається запровадження посади освітнього омбудсмена, на якого Урядом буде покладено виконання завдань щодо захисту прав людини у сфері освіти.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: