Новости ›› Полтава и область

Відбулося урочисте відкриття XІІ Мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA

27.11.2015 14:00 | просмотров: 440
25 листопада, у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені М.Ярошенка, за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, відбулося урочисте відкриття XІІ Мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA.

Фестиваль розпочався прес-конференцією, під час якої координатор проекту Тетяна Білоброва зазначила, що до програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці та фільми позаконкурсних програм. Зокрема, полтавці зможуть переглянути фільми-переможці у номінації DOCU/КОРОТКО, а також дві стрічки з програми ПРОПАГАНДА, що була центральною на фестивалі в Києві. Представлений в ній фільм «Це моя земля» Тамари Ерде торкається важливих сфер суспільного життя – освіти та політики – і буде продемонстрований студентській аудиторії.

Голова Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України Наталія Кірячок розповіла, що до програми Мандрівного фестивалю увійшли також фільми з програми ЕФЕКТ ГРУЗІЇ, що розповідає про досвід війни з Росією і пізнішої відбудови країни.

На відкритті фестивалю мешканці Полтави побачили фільм режисера Шалва Шенгелія «Володар», в якому автори намагаються знайти відповіді на питання про те, чи потрібно було залишити пам’ятник Сталіну на подвір’ї жіночого монастиря.

Офіційний партнер фестивалю у Полтаві та області - Полтавська філія Суспільної Служби України. Партнерами фестивалю у Полтаві є управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України, Пирятинська районна громадська організація «Жіночі ініціативи», Громадська організація «Mart», Полтавська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5, а також кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Полтавській філії Суспільної служби України «Вертикаль». Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

XІІ Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA триватиме до 10 грудня.

Докладніше з програмою регіональних показів у Полтаві та області можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA www.traveling.docudays.org.ua.

Графік відкритих показів у Полтаві:

25 листопада, 13:30, фільм «Володар» – Полтавський художній музей (Галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка, м. Полтава, вул. Фрунзе, 5.

26 листопада, 13:30, фільм «Точка відліку» – Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П. Котляревського, м. Полтава, вул. Леніна, 17.

28 листопада, 16:00, фільми «Інша країна», «Володар», Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України, м. Полтава, Соборний майдан, 15.

29 листопада, 13:00, фільм «В’язні Кануна» – Полтавська міська бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара, м. Полтава, вул. Енгельса, 25.

29 листопада, 14:00, фільми «Комплекс кенгуру», «Жертвопринесення» – Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України, м. Полтава, Соборний майдан, 15.

Источник: rada-poltava.gov.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: