Новости ›› Полтава и область

Рейтинг найпопулярніших ВНЗ серед полтавських абітурієнтів

10.08.2015 12:00 | просмотров: 1030
«Полтавщина» дізналась, які спеціальності в полтавських ВНЗ користувались найбільшим попитом серед абітурієнтів 2015 року

31 липня закінчилась вступна кампанія 2015 року, а 6 серпня було оприлюднено списки рекомендованих до зарахування. Наша редакція склала рейтинг найпопулярніших серед вступників спеціальностей, а також дізналась, які з полтавських ВНЗ користуються найбільшим попитом.

Для визначення найрейтинговіших напрямів ми вирахували, скільки заяв від вступників надійшло на одне місце ліцензованого обсягу спеціальності. Так само визначався і рейтинг вишів. Загальну кількість місць у закладі ми порівняли із кількістю поданих до нього заяв.

Найбільший конкурс цього року до медичної академії — 6 осіб на одне місце. Найменшим попитом користувався університет економіки і торгівлі, адже там взагалі немає бюджетних місць.




Зазначимо, що в цьому році можна було подати заяву на вступ максимум до 5 вищих навчальних закладів. І не більше, ніж на 3 напрями підготовки в кожному з них. Тобто всього абітурієнт міг подати 15 заяв, на кожній із яких потрібно було зазначити пріоритетність (1–15).

Щодо окремих спеціальностей, то найбільшу зацікавленість абітурієнти виявили в педіатрії (стоматологічна академія) та за напрямом «корекційна освіта» (педагогічний університет).




Цікаво, що в технічному університеті найбільший конкурс за напрямом «філологія».




Також велика конкуренція склалася під час вступу за спеціальністю «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Втім, як зазначалось раніше, за цим напрямом навчають у трьох полтавських ВНЗ. Тому загальний конкурс за цим фахом склав майже 5 осіб на одне місце.




В університеті економіки і торгівлі найбільшу зацікавленість вступники виявили до спеціальності «туризм».




Директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Євгеній Ленський пояснив, чому саме так склалася вступна кампанія 2015 року.

— Діти йдуть на якусь спеціальність, якщо на неї є попит. На сьогодні в школах велика увага приділяється природничім наукам, зокрема екології. Що ж до актуальності туристичних професій, то це пов’язано із тим, що ми починаємо відкривати країну всьому світу. А популярність напряму «корекційна освіта» можна пояснити розвитком інклюзивного навчання. Зараз дітей виховують більш свідомими та патріотичними, — пояснив Євгеній Анатольович.

Також він натякнув, що у вступній кампанії в Полтаві були деякі прогалини, про які він повідомить пізніше.

Довідка. Інклюзивне навчання — це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей. (Концепція розвитку інклюзивної освіти. Наказ МОН від 01.10.2010 № 912).

Інклюзивне навчання означає, що всі учні можуть навчатися в школах за місцем проживання, в загальноосвітніх класах, в яких в разі необхідності їм буде надаватися підтримка як у навчальному процесі, так і з перепланування школи, класів, програм і діяльності з тим, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом.

Нагадаємо, що в цьому році полтавським ВНЗ зменшили держзамовлення на вчителів та аграріїв у зв’язку із зменшенням кількості випускників у школах.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: