Новости ›› Полтава и область

До зими на Полтавщині змінять назву 42 села і одне місто

15.07.2015 13:00 | просмотров: 654
21 травня вступили у дію декомунізаційні закони. Карта України буде позбавлена тоталітарної символіки у назвах та пам’ятниках. За даними Українського інституту національної пам’яті, на Полтавщині нові назви отримають 42 села та одне місто.

За законом символи комунізму мають зникнути з наших вулиць до грудня. Історики, краєзнавці, науковці та представники влади повинні підготували детальний план позбавлення від символів тоталітаризму.

Наслідки панування тоталітарного режиму в області почали прибирати ще минулого року. Проводили просвітницьку роботу в закладах освіти та культури. Але роботи ще непочатий край.

Демонтаж пам’ятників у деяких районах уже провели. На перейменування вулиць, площ та інших об’єктів є всього півмісяця. Щоб не було зайвих питань, влада пропонує просто повернути вулицям історичні назви. Дискусію викликає фінансове питання. Адже лише вулиця Леніна є чи не в кожному населеному пункті. А у Полтаві два «комуністичні райони» – Ленінський і Октябрський та близько сотні вулиць та провулків.

Источник: vpoltave.info
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
16.07.2015 12:37 admin
Дебилы

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: