Новости ›› Полтава и область

Хочеш скористатися туалетом в кафе — замовляй що-небудь

08.06.2015 13:00 | просмотров: 6534
У Полтаві не завжди вдається вільно скористатися туалетом у кафе та інших закладах.

До нашої редакції надійшов лист від постійного читача зі скаргою на працівницю одного з кафе Полтави. Чоловік розповів, що, прогулюючись містом у вечірній час, він мав потребу скористатися туалетом. Зайшовши в заклад «Полтавпиво», що розташований на вулиці Жовтневій поряд із «ЦУМом», він почув від прибиральниці претензії та нецензурну лайку у свій бік.

«Не зважаючи на це, туалетом я все ж таки скористався. Але хочу звернути увагу керівників персоналу закладу „Полтавпиво“ на поведінку своїх підлеглих, які, окрім людяності, порушують норми Законодавства України своєю хамською поведінкою».

Відповідно до вимог відносно рівня обслуговування споживачів, в закладах громадського харчування різних типів і класів незалежно від форм власності мають бути вбиральні. Проте українськими законами безпосередньо не передбачено, що людина може просто зайти у будь-яке кафе, бар або ресторан і скористатися туалетом.

У травні 2014 року був розроблений законопроект, згідно з яким Закон України «Про захист прав споживачів» мали б доповнити деякі пункти, а саме:

«Споживач має право на вільне (безперешкодне) та безоплатне відвідування санітарного вузла на підприємствах, в установах та організаціях сфери торгівлі та надання послуг незалежно від форми власності, в яких наявність такого приміщення передбачена нормативними документами.

Забороняється відмова у реалізації права на вільне (безперешкодне) та безоплатне відвідування санітарного вузла через те, що Споживач не придбав, не замовив чи не використав Продукцію, та/або через припущення представника (представників) підприємства, установи чи організації, визначених в абзаці 1 цього пункту, про те, що Споживач не має наміру придбати, замовити чи використати Продукцію».

Однак наприкінці 2014 року цей законопроект було відкликано і на голосування до Верховної Ради він не виносився.

Таким чином, якщо ви не є споживачем* закладу, працівники кафе дійсно можуть відмовити вам в наданні послуги користування їхнім туалетом. Але чи не турбує працівників і власників таких закладів, що таким чином вони втрачають потенційних клієнтів?

* У статті 1 Закону України «Про захист прав споживачів» трактується значення слова «споживач»: «Фізична особа, яка придбає, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов’язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов’язків найманого працівника».

Проблема відсутності належної кількості та якості громадських туалетів у Полтаві неодноразово ставала темою наших статей. На жаль, полтавська влада досі не змогла забезпечити навіть центр міста цілодобовими громадськими туалетами. А тому полтавцям інколи доводиться вислуховувати у свій бік лайку невдоволених працівників того чи іншого закладу, або справляти природні потреби у непередбачених для цього місцях, ризикуючи отримати штраф від 51 до 119 грн.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
10.06.2015 10:53 Аноним
Одне хамство - в туалеті, в транспорті, в магазинах, в громадських закладах і ніхто з цим не бореться, що характерно, то може давайте самі покінчимо з цим явищем, методів дуже багато.

31.01.2016 02:03 Аноним
ці поправки приймуть, як тільки автор цього тексту, буде пускати всіх бажаючих до свого туалету своєї квартири/будинку(власності), а потім за свій рахунок буде вчасно сплачувати за спожиту воду, електрику зі свого гаманця - за те що спожили інші люди, а також буде прибирати за ними виключно своїми силами, або наймати персонал (за свій рахунок) для прибирання, ремонтувати сан-узли

31.01.2016 02:05 Аноним
забув добавити, ціну на воду для населення потрібно зробити (підняти) до рівня яку платять підприємці

31.01.2016 02:11 Аноним
походу автор статті Савок, якому всі довжні (держава, і всі підприємства/підприємці)...
Порада автору: відкрий заклад з безплатним туалетом, в тих місцях де тобі потрібно, і подивимось як довго протримаєшся (сили і бюджет) - зроби халяву для інших, і тяни цей тягах за свої кошти, і не забудь відписати про свої успіхи..

05.04.2016 12:53 Аноним
Заборона користування вбиральнею в громадському закладі - порушення законодавства. А різні "хочу" "не хочу" і інші відмазки підпріємця хай засуне він собі в дупу. Бізнес то нелегка справа. Йдемо в європу, а мізки у людей як в мавп. Ідіоти.

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: