Новости ›› Рекорды, интересности

Києво-Могилянська Бізнес Школа разом з партнерами запускає першу в Україні Школу мерів

22.05.2015 17:00 | просмотров: 737
В Києві розпочнеться освітній проект для майбутніх мерів та їх команди, які, вже в жовтні претендуватимуть на перемогу у місцевих виборах.

В умовах відсутності належно підготовлених міських голів, кандидатів на посаду міського голови та їх команд, котрі були б спроможні управляти місцевим розвитком в умовах децентралізації, існувала гостра потреба в сучасних комплексних програм з їх підготовки.

Середньострокова освітня програма “Школа мерів” закладає основи найкращих світових стандартів підготовки кандидатів на посади очільників місцевих органів влади, дозволяючи отримати такі знання в Україні. Вже у червні в Києво-Могилянській Бізнес Школі розпочнуть навчання перші 50 осіб, кращі з яких на основі конкурсного відбору пройдуть стажування в муніципалітетах міст країн Вишеградської четвірки, структура економіки міст яких наближена до структури економіки міст майбутніх випускників школи.

Учасники Школи підсилюватимуть свої знання та досвід в сфері стратегічного менеджменту, публічного адміністрування та оpen government (відкритий уряд), що допоможе їм розробити Стратегії розвитку своїх міст. В основу програми закладена логіка стратегічного та гуманітарного блоків МВА-програм Києво-Могилянської бізнес-школи, що відповідає сучасним світовим трендам в сфері управління, західним стандартам бізнес-освіти.

Створення першої в Україні Школи мерів було ініційовано Русланом Роховим, координатором проектної групи “Відповідальність влади” Громадянської Платформи “Нова Країна” й головою Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку "Спільні зусилля" разом з Києво-Могилянською бізнес-школою, за підтримки Інституту Політичної Освіти, ГО «Громадська рада Смарт-сіті» та Національного демократичного інституту (США).

“У переважній більшості місцевих громад України відсутні знання про формування місцевих політик та адміністративних процесів, що відповідають сучасним західним стандартам та відчувається різка недостатність кадрів, що володіють такими знаннями та підходами. В нас відсутній проектно – цільовий розвиток міст. А програми соціально-економічного розвитку міст здебільшого переписуються з плану поточних робіт міських управлінь та комунальних підприємств. Метою програми “Школа мерів” є підготовка кандидатів у мери та їх команди до управління містами, в умовах децентралізації, коли вся відповідальність за розвиток міста лежить на мері та його команді. Для цього ми організовуємо комплексне навчання, стажування в муніципалітетах країн Вишеградської четвірки, які пережили децентралізацію, та допомагатимемо учасникам нашої школи у підготовці ними стратегій розвитку місцевих територіальних громад. Так, щоб ще до початку місцевих виборів люди на місцях знали, яке майбутнє може на них чикати, якщо переможуть наші випускники”, - наголосив під час підписання меморандуму про старт проекту засновник Школи Руслан Рохов.

“Якою є роль голови міста та його місія? Що таке феномен міста? В який спосіб вимірювати успішність міських стратегів? Чим насправді керує та має керувати мер і його команда? Що є справжньою стратегією розвитку міста? І в який спосіб вимірювати успішність роботи міських голів?

Відповіді на ці питання міські управлінці будуть шукати в рамках проекту “Школа мерів””, - говорить В’ячеслав Геращенко, заступник декана Києво-Могилянської Бізнес Школи.

З питаннями можна звертатися за адресою shkolameriv@gmail.com

Та за нашою сторінкою в мережі Фейсбук https://www.facebook.com/shkola.meriv

Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
22.05.2015 16:59 Пушистичка
ото ще

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: