Новости ›› Полтава и область

6 квітня полтавці побачили київські «Мертві душі»

07.04.2015 17:00 | просмотров: 2227
Наближається до завершення VII Відкритий регіональний фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя». Він стартував першого квітня та зібрав постановки за мотивами творів нашого земляка Миколи Васильовича у виконанні театрів із різних міст України.

6 квітня свою творчість полтавцям демонстрував Київський академічний драматичний театр на Подолі. Вистава «Мертві душі» в репертуарі театру з’явилася у квітні 2009 року, до 200-ліття від дня народження Миколи Гоголя. Існує більше 150 інсценувань поеми «Мертві душі». Режисер-постановник заслужений артист України Ігор Славинський обрав інсценування Михайла Булгакова для МХАТу від 1930 року.

Філософську повість «Мертві душі», яка розкриває глибинні таємниці людської душі, варто прочитати і перечитати. В цьому творі є багато питань для роздумів, відповіді на які кожен пропускає через призму суб’єктивного бачення . Тож якісно «зіграти» цей твір – от задача, яка під силу саме «столичному театру».

Глядацька зала знову була переповнена і полтавці дві з половиною години пильно слідкували за розвитком подій на сцені. Ролі виконують близько двох десятків акторів, декорацій – мінімум, а от наповнення – максимум. Михайло Булгаков ввів у виставу образ «Першого у виставі», який дуже природно вписується сюжетну лінію та підкріплює взаємозв’язок акторів із глядачами. Можна відзначити також, що це одна із вистав, де чоловічий склад більш ніж в два рази перевищує жіночий.

Майстерна акторська гра розкрила глибинний зміст безсмертної повісті «Мертві душі». Кожен присутній знайшов і виніс «щось своє». Але задоволення від перегляду вистави полтавські глядачі, однозначно, отримали. Це виявлялося у тому як реагувала глядацька зала на жарти чи запитання зі сцени та в яких невпинних оваціях скупала акторів по завершенні вистави. Київський театр на Подолі вперше завітав до Полтави на фестиваль і, безперечно, знайшов тут свого вдячного глядача.

Колектив Київського академічного драматичного театру на Подолі отримав диплом за популяризацію творчості Миколи Гоголя, глибоке переосмислення гоголівських героїв у реаліях сьогодення та умовно-метафоричне прочитання твору «Мертві душі».

Також актори отримали численні подарунки та квіти від влади, організаторів та спонсорів фестивалю. Від Полтави до Києва їхати всього декілька годин, тож будемо сподіватися, що київські гості ще до нас завітають.

Виставу відвідала Ольга Влох
Фото із офіційного сайту Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя - http://teatr-gogolya.pl.ua


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)


Мертві душі (Київ)




Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: