Новости ›› Полтава и область

3 квітня в Полтаві настала "Ніч перед Різдвом"

06.04.2015 16:00 | просмотров: 2982
Зараз у Полтаві проходить VII Відкритий регіональний фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя».

Починаючи з першого квітня, театри з різних міст України демонструють свої постановки за мотивами творів Миколи Васильовича. 3 квітня, в рамках фестивалю, свою виставу «Ніч перед Різдвом» показував Ніжинський академічний український драматичний театр імені М.Коцюбинського.

Виставу «Ніч перед Різдвом» можна охарактеризувати, як театралізований концерт. Адже класичний сюжет твору гармонійно поєднано із сучасними піснями та запальними танцями. Також радують око різнобарвні українські костюми.
Постановка надзвичайно колоритна та масштабна, тому що у виставі задіяний увесь творчий склад театру. Варто відзначити, що і художній керівник театру заслужена артистка України Алла Соколенко, і директор театру заслужений діяч мистецтв Юрій Муквич теж мають свої ролі у цій виставі.

Класичний сюжет розгортається у святкову зимову ніч на хуторі біля Диканьки. Нам полтавцям особливо близька розповідь про мужнього та кмітливого коваля Вакулу, гордовиту красуню Оксану, незрівнянну відьму Солоху, котра заради щастя сина готова на будь-які чаклунства. Вся вистава яскрава та динамічна. І, звичайно, має щасливий фінал. Адже, Вакула добув для своєї коханої Оксани «ті черевички, що сама цариця носить» і відбулося весілля!

Колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру ім. М.М. Коцюбинського отримав диплом за популяризацію творчості Миколи Гоголя, пропаганду та збереження національних традицій у сучасній постановці «Ніч перед Різдвом».

Також актори отримали численні подарунки та квіти від влади, організаторів та спонсорів фестивалю. У свою чергу «ніжинці» подарували «полтавцям» барельєф Миколи Гоголя, славнозвісні ніжинські огірочки та напій, яким зазвичай ці огірочки закушують.

Полтавські глядачі тепло та привітно сприйняли виставу-концерт «Ніч перед Різдвом». А полтавські актори отримали запрошення на фестивалі, що будуть проходити у Ніжині.

Виставу відвідала Ольга Влох
Фото із офіційного сайту Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя - http://teatr-gogolya.pl.ua


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)


Ніч перед Різдвом (Ніжин)




Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: