Новости ›› Полтава и область

«Світло Сина Божого» - ювілейна виставка сімейної іконописної майстерні «Небо на землі»

23.03.2015 12:00 | просмотров: 902
Молода галерея сучасного мистецтва JUMP продовжує радувати полтавчан своїми проектами.

3 квітня відкривається виставка «Світло Сина Божого», що представлятиме сучасний іконопис від майстерні «Небо на землі» з міста Миколаєва, під керівництвом священика Сергія Павелка.

Творчість сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» стала широко відомою, як в Україні так і за її межами. Роботи майстерні знайшли своїх шанувальників у Швейцарії, Німеччині, Франції і навіть у Японії. Протягом 11 років миколаївські іконописці плідно працюють на творчій ниві. Близько півтори тисячі ікон з їхнього доробку побачили світ. Крім того, митці ведуть активну виставкову діяльність. Виставка «Світло Сина Божого» посяде 40 місце у почесному списку проектів, організованих родиною Павелко.

Мистецтво іконопису від «Небо на землі» в Полтаві буде представлено вперше, тому миколаївські митці привезли найновіші свої роботи.

До експозиції увійшли близько 50 робіт у різноманітних техніках: від традиційної яєчної темпери до гарячої емалі та розписаного мармуру.

Перлиною експозиції миколаївські майстри вважають «Тайну вечерю» – роботу, що поєднала в собі глибокий зміст цього сюжету, осмислений багатьма поколіннями християн та незвичні для іконопису матеріали – гарячу емаль, кольоровий метал.

Іконописці « Небо на землі» наголошують на унікальності такого виду мистецтва, як іконопис. Ікона, являючись однією з основних святинь християнського світу є також і твором мистецтва та посідає особливе місце в сучасному культурному процесі.

Виставка відкриється напередодні входу Господнього в Єрусалим, Благовіщення та найвеличнішого зі свят усього християнського світу – Світлого Христового Воскресіння. Пасха – не просто свято. Це – суть християнства.

Але не слід забувати, що передує цьому Торжеству із торжеств Великий Піст – час покаяння та роздумів про Жертву Христа за все людство. Від створення світу та першородного гріха до Жертви на Голгофі.




Миколаївські майстри пропонують сучасне подання одвічних питань: чи виправдовує людство надії Бога покладені на нього, чи має право блудний син сісти поряд з Отцем? І самі ж іконописці намагаються дати відповідь. Світло Сина Божого – це той провідник та дороговказ на шляху до втраченого Едему, потрібно тільки дозволити йому світити та не згасити необережним рухом невір’я.

Відкриття виставки відбудеться о 17.00 у галереї сучасного мистецтва JUMP (вул. Монастирська, 3).
Вхід вільний.
Галерея працює щодня з 10.00 до 18.00.
Виставка триватиме до 10 травня.

Куратор – Марія Павелко.
Організатор виставки галерея JUMP

За додатковою інформацією звертайтесь
+38 067 50 10 600
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: