Новости ›› Полтава и область

Історія успіху: прибирання, з яких народжується мистецтво

03.02.2015 18:00 | просмотров: 1156
Майже рік у Полтаві діє молодіжна організація з екологічним та мистецьким спрямуванням ― «Чиста Полтава». Її учасники ― переважно творчі люди, а спектр заходів включає в себе і прибирання, і мистецькі події.

Засновниками громадської організації «Чиста Полтава» є четверо молодих людей ― Рома Іщенко, Рузанна Давітян, Марія Микитенко та Аліна Козачок. Організація утворилася самостійно. Її створенню не передувала якась особлива мета. Це був стихійний процес, вже всередині якого і була офіційно заснована організація.

Все розпочалося з одного прибирання. Це так захопило молодь, що виникла ідея займатись чимось подібним постійно. Звідси і пішла назва. Згодом все більше і більше небайдужих стало долучатися до заходів «Чистої Полтави».




Велику частину заходів складають суботники. До останнього, поки дозволяла погода, молодь прибирала доволі засмічені місця нашого міста. Такі, як Оглядовий майданчик, зелена смуга за Співочим полем та в районах Огнівка-Юріївка.

Багато доводилось прибирати у кадетському корпусі, оскільки саме в ньому проводився мистецький захід «Кадетаріум». До організації «Кадетаріуму» долучились громадські організації та просто зацікавлені громадяни.




Інформацію про заходи можна знайти в соціальній мережі або дізнатися від волонтерів. Також працює так зване «сарафанне радіо». Бажаючих приєднатися зазвичай не бракує. Кількість людей досить велика. Найбільше людей збирає Кадетаріум.

Взимку «Чиста Полтава» приймала участь в Інтелектуальній Барахолці, яка відбувалась у вихідні по вулиці Жовтневій. Всі гроші, отримані під час цього заходу, пішли на потреби АТО.




Іноді інші громадські організації пропонують приєднатися до заходів, які вони влаштовують. Із потеплінням «Чиста Полтава» планує нову серію суботників, але, звісно, лише ними не збираються обмежуватись. Ще буде черговий Кадетаріум та багато інших заходів, спрямованих на покращення екологічного, естетичного та загального стану нашого міста.

Наталя Гостило


Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: