Новости ›› Полтава и область

У Полтаві пройде Європейський тиждень тестування на ВІЛ

22.11.2014 15:00 | просмотров: 409
Другий рік поспіль у світі підтримується ініціатива «Європейський тиждень тестування на ВІЛ», який передує 1 грудня – Всесвітньому дню боротьби із ВІЛ/СНІДом.

Цьогоріч Європейський тиждень тестування на ВІЛ відзначається з 24.11по 30.11. Його мета – аби більше людей дізнались про свій ВІЛ-статус і знизити число випадків пізнього діагнозу, спілкуючись про переваги тестування на ВІЛ.

Партнерами цієї ініціативи від м.Полтави виступають Полтавський обласний центр профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом та БО «Світло надії». Минулоріч першими, кого запросили протестуватись були журналісти місцевих ЗМІ.

Основна мета, яку цього річ ставлять перед собою медики, фахівці управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського МВК та БО «СВІТЛО НАДІЇ»: стимулювати студентів протестуватись на ВІЛ анонімно та безкоштовно. Для цього і запросили голів студентського самоврядування, аби запропонувати їм активніше долучити свою студентську родину до тестування. Представникам від вишів будуть роздані афіші (в друкованому те електронному вигляді), для інформатизації студентів на дошках оголошень та у соціальних мережах, де можна протестуватись та нагадування про основні шляхи передачі ВІЛ.

В рамках круглого столу пролунала пропозиція оголосити між ВУЗами невеличке змагання – студенти якого закладу будуть більш відповідальними, прийдуть і протестуються.




Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: