Новости ›› Образование

Кар"єрні можливості в Австрії разом із STUDYSO

07.10.2014 12:00 | просмотров: 849
Австрія економічно високорозвинена країна, де кожен може знайти безліч цікавих можливостей, неймовірних вражень та нових друзів. Це стабільна країна з високим рівнем освіти, медицини, охорони правопорядку, інфраструктури і всього, що оточує в повсякденному житті. Окрім цього, Австрія відзначається низьким рівнем злочинності і по праву вважається однією із найбезпечніших країн світу.

Австрія належить до ряду найбагатших та передових країн Європейського Союзу. Саме в цій країні понад 300 міжнародних організацій та компаній розташували свої штаб-квартири, 28 з яких входить до переліку найбільших в світі. Зокрема, свої представництва в Австрії мають такі організації міжнародного значення, як ООН, СОТ, МБРР, ОБСЄ, ЄС, МВФ, ОЕСР, РЄ. Це спричинено, перш за все, наявністю сучасної інфраструктури, високорозвинених технологій, висококваліфікованих та мотивованих трудових кадрів, а також вигідного географічного розташування для ведення співпраці з країнами східної та південної Європи.

В Австрії річний прибуток на особу в середньому становить 41 тисячу євро, при цьому прожитковий мінімум з розрахунку на одну особу на місяць складає від 1000 €. Згідно даних Євростату за травень 2014 року рівень безробіття в країні – 4,7%.

Пропонуємо розглянути перелік спеціалістів та їх орієнтовну середньорічну зарплатню.




Варто зазначити, що система австрійської вищої освіти побудована таким чином, що здобуті теоретичні та практичні знання у ВНЗ відповідають вимогам сучасного європейського ринку праці, а отже, закінчивши австрійський ВНЗ, ви отримуєте широкі перспективи працевлаштування як в Австрії, так і в будь-якій іншій європейській країні. Навчання в Австрії доступно як англійською так і німецькою мовами.

Однією з переваг отримання вищої освіти в Австрії є можливість стажування для студентів та випускників у різних компаніях Європи. Студенти можуть оформити дозвіл на роботу ще під час навчання. Близько 45 тисяч компаній країни щорічно беруть на стажування 130 тисяч стажерів. Починаючи з 1995 року, багато хто приїжджає стажуватися за європейським проектом кооперації «Леонардо», у рамках якого було організовано більше 59 пілотних проектів.

Отже, якщо ви вирішили будувати свою кар’єру саме в цій країні, то пропонуємо далі ознайомитись з особливостями працевлаштування в Австрії та переліком найбільш затребуваних професій на ринку праці.

Секторами, що надають найбільшу кількість робочих місць, є виробництво товарів, оптова та роздрібна торгівля, а також ремонт транспортних засобів і споживчих товарів, послуги нерухомості та бізнесу, будівництво, охорона здоров'я та соціальні послуги. Найбільшими роботодавцями є Österreich group (роздрібна торгівля), Strabag Societas Europaea (будівельні роботи), Rewe International AG (роздрібна торгівля), Trenkwalder International AG (консультаційна фірма з питань управління), Austrian Federal Railways (ÖBB) (пасажирський і вантажний транспорт) і Voest Alpine AG (металообробна промисловість).

Станом на 2014 рік Австрія має гострий дефіцит на спеціальності висококваліфікованих кадрів у сферах технічного, соціального, медичного, економічного та інженерного напрямів.

У сфері охорони здоров'я та соціальних послуг, а також сфері освіти і викладання потрібні сертифіковані працівники сфери охорони здоров'я та медсестри, лікарі, спеціально навчені доглядальниці для догляду за літніми людьми, домробітниці, няньки та вчителі. Знання медичних інформаційних систем і знання в сфері управління якістю, управління проектами, зміцнення і охорони здоров'я населення також відіграють важливу роль.

Спеціальні знання операційних систем, контроль комп'ютерних систем, управління бізнесом, знання в галузі енергетики та організації виробництва, управлінні якістю та ін. є важливими для сфер енергетики та телекомунікацій, а також інформаційних технологій, для професій, пов'язаних з машинами, транспортними засобами і металообробкою.

У будівельній індустрії та деревообробній промисловості перевагами є знання в сферах реконструкції будівель, обробки продуктів життєдіяльності, утилізації відходів та знання систем електронної обробки даних.

Щодо сфери офісних робіт, економіки, фінансів і законодавства перевага віддається працівникам, що володіють технічними знаннями, навичками управління бізнесом, знаннями систем електронної обробки інформації та електронної комерційної діяльності.

Для того щоб працевлаштуватись можна скористатись численними профорієнтаційними організаціями, газетами, веб-сайтами та іншими альтернативними ресурсами. Для успішного працевлаштування істотними є міжкультурні та соціальні навички, зокрема це навички спілкування, орієнтування на якість та бажання вчитись новому, а також відмінні знання англійської та інших мов. Додатковою перевагою при працевлаштуванні будуть навички роботи в команді, гнучкість та стійкість до стресів.

З питань навчання в Австрії ви можете звернутись до компанії «STUDYSO».

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: