Новости ›› Полтава и область

У Кременчуцькому університеті розробили бронежилети для бійців АТО

29.08.2014 15:00 | просмотров: 688
Відстріл захисних пластин, які розробили в університеті ім. Остоградського, показав хороші результати.

На Полтавщині триває процес налагодження виробництва бронежилетів, вартість яких не перевищить 1500 гривень. На початку серпня прес-секретар голови Полтавської ОДА Юлія Билина розповідала нам, що їх почнуть виготовляти не раніше, ніж за два місяці, після того, як буде пройдена сертифікація дослідних зразків.

Ми дізналися у Юлії Билини, на якому етапі зараз знаходиться цей процес, де саме будуть виготовляти засоби захисту для бійців АТО.

— На кафедрі кременчуцького університету ім. М. Остроградського розробили систему захисту, яка складається із двох пластин. Воно діє за принципом бутерброда, тобто, посередині кладеться пластина з алюмінію, а потім ще дві пластини броньовані. Будуть використовуватися пластини із різних сплавів. За версією вчених, в момент удару вони більш ефективні, — повідомила Юлія Билина.

Вона зазначила, що вже пройшов відстріл розроблених зразків захисних пластин, результати втішні, але свій висновок мають зробити сертифікаційні центри. Виробництво алюмінієвих пластин планують проводити на запорізькому заводі «Спецсталь», чохли до них виготовлятимуть у деяких колоніях Полтавщини.

В подальшому, з приводу проведення даної роботи, отримання висновків експертів, нас пообіцяли повідомити.

Источник: poltava.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: