Новости ›› Полтава и область

Відбувся другий фестиваль"Схід Рок"

28.08.2014 13:00 | просмотров: 2682
Подорож почалась з півтори годинної затримки і божевільної прес-конференції нон-стоп. Більше восьми команд, тридцяти музикантів та маса вражень від сказаних ними слів. Саме так розпочався другий фестиваль "Схід Рок" у місті Тростянець. Затишна фортеця вісімнадцятого сторіччя та її територія в ці дні розмістила в собі безліч кумедних атракціонів для маленьких дорослих, напоїв для більш старших та сувенірів, який кожен з нас прагнув забрати із собою.

Наметове містечко було схоже на сховок, до якого вела довга заплутана дорога та видана нам карта. Три кілометри краєвидів та поодиноких столиків провели нас до великого наметового табору з парковкою, польовою кухнею, охороною та вже цілими вуликами наметів біля розведеного вогнища.






Коли діло йшло до вечора, ми разом з жовто-блакитними прапорами вирушили на зустріч очікуваному фесту, жителі міста вітали нас усмішками, а охорона фортеці пильними поглядами. Зате в середині цього неприступного муру вже височила сцена. І якщо з табору нас йшло чимало, то на місці народу було ще більше.

- Мі відкриваємо наш другий фестиваль "Схід Рок". Ми зробили все, щоб цей захід вам запам'ятався на довго. І в майбутньому ви приїздили до нас зі своїми дітьми та онуками. Сподіваємось ви відчули це. Ну а зараз на вас вже чекають наші музиканти. І почалося дійство...





Розпочали фестиваль хлопці із Запоріжжя, "Вишес". Вони одразу задали правильний настрій цьому драйвовому вечору. Наступну команду вже заздалегідь назвали відкриттям цього фесту - гурт "Ласковые усы".Далі продовжила фантастична трійця "Барахта","Масса Причин" та "Фіолет", що остаточно розкачали натовп. До цього часу вже було виконано багато романтичних, надихаючих та патріотичних пісень, і вечір наближався до кінця. Але ще нас чекала важка артилерія -виступи хедлайнерів. Остання команда що передувала їм, чи не вперше грала свою музику. До цього їх знали як виконавців лише каверів. Як говорив на прес-конференціції фронтмен гурту "Фонталіза":

- Гра каверів, гарний старт для молодої команди, але не більше і зараз ми хочемо, щоб наш гурт вже ніколи не асоціювали з грою чужої музики. До речі ми вже маємо кавер і на нашу пісню, чим і пишаємося. Відкривши себе з абсолютно нової сторони "Фанталіза" залишила сцену на команду, заради якої, ми впевнені, приїхало безліч глядачів. Сашко Положинський і його "Тартак" висловили свою повагу до бійців на сході і виголосив хвилину мовчання в пам'ять загиблим.А змусити одночасно замовчати майже 6 тисяч людей - це чогось варте.

Взагалі в цей вечір було сказано дуже багато слів шани, підтримки і віри у перемогу. Не обійшлося і без вже традиційних гасел: Слава Україні - Героям слава! Слава нації - Смерть ворогам! Україна - понад усе. і звичайно ж ПТН - ХЙЛ.








А потім було ще кілька годин зриваючого дах драйва. Сказати, що музиканти порвали публіку - промовчати і піти далі. Крики, стрибки і вся інша атрибутика поважаючого себе фестеваля тут прийняла загрозливі масштаби. Фронтмен "Тартак" звів з розуму слемерів, а вокаліст "Антитіл" взяв на себе всіх дівчат, що були присутні в фортеці. Стіни гуділи і мабуть, до минулого року вони не чули таких закликів до віри у свій краї і свою країну. І завершити свій репортаж з першого дня все ж таки хотілось би словами з пісні "Антитіла" - "Смотри в меня в упор".
- Я виконував цю пісню перед багатьма слухачами, але ніколи не думав, що присвячу її одному відомому карлику. - сказав вокаліст і вони заграли пісню, яка в особисто мене, запалила з середини на всі два дні фесту.

Смотри в меня в упор,
Ответы все во мне
Хотел моей свободы -
Так получи вдвойне.






Гідне завершення першого дня фестивалю, що зібрав в своїх стінах різних людей, різних музикантів, але патріотів. А дорога більшості з відвідувачів фесту до табору супроводжувались і піснями, що звучали сьогодні, і просто українськими піснями, гімном, віршами і голосними зовні та лірично тихими в середині думками: Герої - не вмирають!

Другий день почався з яскравого сонця та рівної поверхні озера, що його обіцяли нам організатори.А також з відвідування загадкового гроту німф, що знаходиться в одному з куточків «Нескучного». На жаль, зараз його купол зруйновано, і можна тільки здогадуватися, що це було за життя. Побудований він в 1809 році на честь сторіччя Полтавської битви.





Поринувши в загадковість і атмосферність цього незвичайного місця, прихопивши з собою купу вражень ми повернулися до прес-конференції, котру ми чекали, як ніхто, адже сьогодні на неї завітали наші дорогі музиканти, що брали свій початок з Полтави. "O.Torvald" та "ДМЦ". Вони сказали багато правильних та теплих речей, та як і всі інші дякували організатором за так добре спланований фест.

До речі, злочином буде не відмітити орг. структуру цього дійства. Більше 50 волонтерів, орги з міста, охорона - всі вони зробили цей захід затишним та безпечним. Годували, опікувались і водили містом артистів та пресу, показували дорогу, пильнували, детально розказували що, де і коли буде відбуватись. А нас ще й провели до місцевого музею шоколаду "по блату" так би мовити. Та звісно, чого ще очікувати коли організацією займався сам міський голова, що сам приходив за сцену і питав чи все добре і чи нічого не потрібно. А це рівень!








І ось на сцені вже лунають перші акорди трьох київскьких команд, що одна за одною відкривали себе аудиторії. "Восьмий день", "Without Limits" та "Люмьер".

Наступними виступали гості з Австрії - сюрприз цього фесту, адже не так і просто затягти на майже не відомий поки фест команду з закордону. "7 Dials Mystery" молоді виконавці на яких ще зранку зачаровано дивились дівчата, задали ритм фесту, який потім тільки наростав. Не останню роль у цьому зіграли і дві наступні команди "Етсетера" та "Vips", вони дали такий драйв, що від його застигало серце. Вони зривали дах і всі ми, забували дихати. Коли вони закінчили і ми перевили подих на сцені вже з'явились зірки української рок-сцени. Команди змінювали одна одну, а все ж ще не мали змоги нормально дихати. "ДМЦ", "O.Torvald", "ТНМК","Бумбокс". Всі вони дивували нас цього вечора, хтось не дуже приємно, хтось навпаки. "ТНМК" не з'явились на конференцію і з їх виступу вигнали всіх журналістів.








Треба відмітити, що фестиваль "Схід Рок" у цьому році практикує допуск журналістів майже у всі зазвичай закриті двері, і тільки виступ "ТНМК" став виключенням."O.Torvald" порадували своїм дуетом з "Бумбокс", пісня "Сочі" в цей вечір лунала з уст всіх присутніх у фортеці та за її межами. До речі, це не єдиний дует цього фестивалю. В перший день нам також запропонували поласувати смачненькими ритмами дуету "Фіолет" і "Тартак". А потім, вокаліст останньої ще й дав привід до заздрощів всім дівчатам країни, коли запропонував волонтерці, що опікувалася ними, заспівати разом з ними. Так, на цьому фестивалі виконувалися мрії.








Звичайно не все було так гладко, як хотілося, люди залишали сміття, губили телефони, документи, себе і дітей. Але всі ці прикрості затьмарив виступ команди на яку всі чекали і нарешті - вони тут."Бумбокс" був сповнений цього вечора лірики, ностальгією за старими піснями, та закликів до любові і миру.






Сотні рук, телефонів, запальничок засвітили фортецю з середини. І так і закінчився фестиваль "Схід Рок", два дні які я не забуду ніколи.

Нові друзі,новий досвід і вогонь, що запалив мені цей фест я привезла додому.

До побачення "Схід Рок", Слава Україні!

Спеціально для "СтудКлуб" - Мацевіч Олександра,
Фотограф - Анастасія Хорунжа.

















Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: