Новости ›› Полтава и область

Полтавські художники збирають гроші на допомогу армії

29.07.2014 14:30 | просмотров: 544
П’ять бронежилетів 5-го класу захисту придбали і передали у зону АТО на кошти, зібрані від доброчинної акції у картинній галереї «Арта» міста Полтави.

Учора, 28 липня, у галереї «Арта» передали п’ять бронежилетів українським військовим, що беруть участь у антитерористичній операції на Сході України.

Ініціатор ідеї – власниця галереї Юлія Петушинська говорить: це лише перший крок, кошти для армії збиратимуть і надалі. Вона висловила вдячність своїм колегам-художникам, що надали свої роботи для доброчинної акції: Ларисі Лукаш, Олександру Нечипоренку, Ігорю Величку, Юрію Самойленку та іншим.

Придбав картину на доброчинній виставці і Віктор Бугайчук, голова Полтавської обласної державної адміністрації. Він уподобав картину із видами Полтави авторства Юлії Петушинської. Картину було придбано за 2,5 тисячі гривень. Художниця говорить, що вперше зустрілася з В.Бугайчуком ще на Майдані під час Революції Гідності, то з легкістю віддала своє полотно у добрі руки.

На виставці виступала і Марія Боняківська, син якої, Валерій (також художник) нині захищає Батьківщину від терористів у складі батальйону добровольців «Дніпро-2». Марія Карпівна говорить: кожну копієчку зі своєї пенсії використовує для того, щоб купити хлопцям одяг, взуття або інші речі, які вони потребують. У складі батальйону «Дніпро-2» служать четверо полтавців. Жінка уже освоїла не лише назви армійського начиння, але й надійні канали передачі допомоги військовим. Але на пенсію багато не назбираєш. Тож Марія Карпівна звертається до усіх небайдужих людей: допоможіть нашим хлопцям перемогти.




Кошти для батальйону «Дніпро-2» можна перераховувати
на картку «Приватбанку» №5168757270469119

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: