Новости ›› Полтава и область

В Полтаві стартували екскурсії для полтавців (фото)

23.09.2013 17:30 | просмотров: 3720
21 вересня в Полтаві пройшла перша пішохідна масова екскурсія історичною частиною міста для усіх бажаючих. Такі екскурсії в рамках проекту «Таємнича Полтава» відтепер проходитимуть регулярно. Ми поспілкувалися з автором ідеї – Ольгою Влох.

- Що за екскурсію Ви провели до дня міста?
- 21 вересня ми провели першу безкоштовну масову пішохідну екскурсію історичною частиною міста для усіх бажаючих. На екскурсію прийшло близько 80 учасників з якими протягом 2-х годин працювали три екскурсоводи. Від місця збору біля Краєзнавчого музею групи пішли по різниш маршрутах. Заврешальною точкою всіх маршрутів стала Біла Альтанка.

- Це дійсно перша безкоштовна екскурсія містом?
- Насправді це перша масова безкоштовна екскурсія. Рівно рік тому ми вже проводили безкоштовну екскурсію для «своїх». Її слухачами стали активісти громадського руху «Полтава за спорт», які брали участь у святковій пробіжці по вулиці Жовтневій від пам’ятника Зигіну до Соборної площі. Цього року ми запрошували усіх бажаючих. Символічно, що в 2012 році ми починали екскурсію від Білої Альтанки, а цього року там завершували.

- Як виникла ідея організувати подібний масовий захід?
- Я дуже люблю наше місто. Адже ми живемо в місті з багатим та насиченим історичним минулим про яке завжди цікаво дізнаватися. Я вже давно шукала однодумців та пропонувала друзям спільно ходити в музеї. Не змогли знайти інформацію про екскурсії по Полтаві для полтавців. Тому розпочинаємо проводити власні. День міста – став хорошим початком.

- Тобто ви плануєте продовжувати?
- Так! Ми дали умовну назву цьому новому проекту «Таємнича Полтава». І плануємо проводити екскурсійні заходи раз на місяць. Це будуть, перш за все, спільні походи в музеї міста та на тематичні екскурсії. У нас унікальне місто, тож на найближчих пару років нам точно вистачить екскурсійних об’єктів для відвідування.

- А де ви візьмете екскурсоводів?
- Я сама екскурсовод і керівник молодіжного туристичного клубу InGreen. Ми вже два роки організовуємо екскурсії за цікавими маршрутами з Полтави. Настав час розробляти маршрути в Полтаві. В нашого туристичного клубу є декілька професійних екскурсоводів. Вони, як і я, захопилися ідеєю про тематичні екскурсії містом. І вже почали розробляти авторські маршрути.

- А чому б людині не сходити в музей самостійно?
- Невже ж насправді є багато охочих самому у вихідний іти в музей? До того ж вартість екскурсії в музеї фіксована – не залежно чи прийшла людина одна чи прийшло 20 чоловік. Тобто ходити в музей компанією – вигідніше. Та і цікавіше! У нас завжди збирається весела компанія, де можна познайомитися з новими людьми.

- Куди і коли Ви ітимете наступного разу?
- Відтепер екскурсії проходитимуть кожну останню неділю місяця. Найближча дата - 27 жовтня. Ми плануємо відвідати Хрестовохдвиженський монастир. Кожен полтавець знає про монастир, він став одним із «Семи чудес Полтави». Але були там далеко не всі. Тепер є шанс побувати в монастирі разом з нами.

- - Хто до Вас може приєднатися?
- Ми будемо раді бачити всіх! Єдине прохання – заповнити заявку. Щоб спланувати маршрут якісно, бажано знати кількість його учасників. Ми будемо раді бачити на усіх екскурсіях однодумців, людей, яким цікава історія нашого міста. Будемо раді почути побажання: що цікаво відвідати в першу чергу. Спілкуватися з нами можна в соціальних мережах, по пошті чи по телефону. Ми завжди враховуємо побажання учасників поїздок. Саме так і створювалися майже всі авторські екскурсійні маршрути туристичного клубу InGreen. Сподіваємося новий проект «Таємнича Полтава» теж знайде своїх прихильників.

Текст та фото Світлана Оленець



Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: