Новости ›› Полтава и область

Полтавські спортсмени вибороли 7 нагород на міжнародному турнірі з тхеквондо

10.10.2012 12:00 | просмотров: 1625
У харківському Палаці спорту «Локомотив» 5-6 жовтня відбувся міжнародний турнір класу «А» з тхеквондо ВТФ «Ukraine Open Cup 2012».

За медалями, кубками та рейтинговими очками приїхало понад 500 спортсменів з 25 команд, серед яких тхеквондисти з Росії, Білорусі, Молдови, Латвії, Естонії та Азербайджану. Почесними гостями турніру були генеральний секретар Європейського Союзу Тхеквондо ВТФ Ейссінк Герріт і член виконкому Всесвітньої федерації тхеквондо ВТФ Анатолій Терехов.

Полтаву представляли вихованці ДЮСШ «Юність-1», які тренуються під керівництвом Юрія Шавиро та Михайла Шамяна.




Вихованець Полтавської федерації тхеквондо ВТФ Роман Маслак вперше став чемпіоном міжнародного турніру класу «А» «Ukraine Open Cup 2012», отримавши чотири перемоги в поєдинках, дві з яких достроково. Роман проявив справжні бійцівські якості. Став заслуженим чемпіоном та виконав норматив Майстра Спорту України Міжнародного Класу!

Всі шанси піднятись на найвищу сходинку п’єдесталу були і у Анни М`яло, яка розпочала свій фінальний поєдинок активно, вже після першого раунду рахунок був 3:0 на користь полтавської спортсменки. Але здобути золоту нагороду так і не вдалося. Результат срібло турніру.

Юрій Шавиро (старший тренер Полтавської збірної з тхеквондо): «Загальне враження про турнір – відмінне. Організація змагань була на високому рівні, достатньо сильною була конкуренція серед учасників. Для українських спортсменів участь у змаганнях такого рівня – це чудова нагода позмагатись з найбільш сильними та досвідченими представниками європейських країн, в яких розвиток тхеквондо набагато вищий ніж на теренах нашої держави. Сім нагород такого престижного турніру – це відмінний результат та нова сторінка в розвитку Полтавського тхеквондо.»




Полтавські спортсмени вибороли 7 нагород.

Роман Маслак став чемпіоном

Вікторія Терещенко, Анна М`яло та Вікторія Іванюк посіли другі місця - срібло турніру.

Дар`я Луб`янецкая, Олександр Стадніченко та Дмитро Скляр - бронзові призери.




Президент Федерации тхэквондо ВТФ Украины Лесик Саманджия:
- Сегодня мы в Харькове впервые в Украине проводим международный турнир класса «А». Мы хотим провести его достойно, чтобы к нам приезжали и в дальнейшем. Надеюсь, что в этом нас поддержит Европейский Союз тхэквонд, и турнир будет проводиться ежегодно. Я думаю, что это будет большой шаг в развитии тхэквондо в нашей стране.

После юношеского чемпионата Европы, который прошел в Украине, люди стали больше интересоваться этим видом спорта. Если раньше, года четыре назад многие не знали что такое тхэквондо, то сейчас начали различать ITF и WTF. Люди стали понимать, что тхэквондо WTF – это олимпийский вид спорта и имеет больше преимуществ, чем тхэквондо ITF.




Виктор Подолян главный тренер сборной страны по тхеквондо:
Данный турнир настолько важен тем что, украинские спортсмены смогли, не выезжая за границу, поднять свой международный рейтинг. К сожалению, на турниры, которые проходят за рубежом, мы не можем взять много спортсменов. А здесь, не вкладывая больших денег, смогли спокойно набрать европейский опыт. Всегда приятно, когда в к нам приезжает много спортсменов высокого уровня, много титулованных спортсменов, и наши дети, которые тренируются в младшем возрасте, могут посмотреть на их выступления вживую.

Тренер из Беларуси:
- Отлично, что наконец-то в наших странах, бывшего СССР, проводятся турниры категории «А». «Ukraine Open Cup» - хорошо, что такие турниры проводятся, побольше бы таких соревнований.
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: