Новости ›› Рекорды, интересности

Українська Вікіпедія перегнала фінську і вийшла за кількістю статей на 15-е місце у світі

14.02.2011 11:00 | просмотров: 746
12 лютого 2011 українська Вікіпедія, досягнувши 262 тис. 500 статей, перегнала фінську і вийшла на 15-е місце у світі.

Цьому успіху слід завдячувати передусім так званим "дуже активним користувачам" – тим, що протягом останнього місяця зробили більше 100 редагувань. В українській Вікіпедії таких 116, тоді як у фінській – 106.

Українська Вікіпедія існує 2571 днів, а фінська вже 3 тис. 185. Число всіх користувачів які за цей час зробили мінімум 10 редагувань в українців 4 тис. 304, а у фінів 10 тис. 423.

Українська Вікіпедія переважає фінську за числом статей у галузях астрономії, гірництва і хімії, але поки відстає у сферах біології, культури і спорту. Українська Вікіпедія має 444 статті фінської тематики, натомість фінська має з української тематики 653 статті.

Як зауважив директор "Вікімедіа Україна" Юрій Пероганич: "Українська Вікіпедія стрімко розвивається і прогалини в ній невпинно заповнюються. Наступна мета – наздогнати норвезьку Вікіпедію, від якої нас поки відділяють 28 тисяч статей".

Допомогти Вікіпедії можна жертвуючи свій час і знання та створюючи нові, чи редагуючи існуючі статті. Для свого розвитку Вікіпедія також потребує коштів, котрі можна внести на рахунок організації "Вікімедіа Україна".

Вікіпедія – інтернет-енциклопедія, флагманський проект "Фонду Вікімедіа". Вікіпедія не містить реклами і підтримується за рахунок добровільних пожертв. 270 мовних розділів Вікіпедії разом містять понад 17 млн статей, написаних добровольцями з усього світу.

Источник: osvita.org.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: