Новости ›› Образование

12 подій 12-тої Студреспубліки

26.08.2010 11:30 | просмотров: 2767
«Їхати чи не їхати» на всеукраїнську «Студентську республіку»?» - , це питання мучило мене ще з початку серпня. Тепер, повернувшись звідти, можу точно відповісти: «ЇХАТИ».

Що таке Студреспубліка? Це мульти-фестиваль, який щороку на березі моря на п’ять днів в кінці серпня збирає близько тисячі студентів. Тут вони «грають в політику», проводять круглі-столи, спілкуються із запрошеними експертами, створюють власні партії, обирають Парламент та Президента. Також передбачені різні семінари, майстер-класи, інтелектуальні ігри, творчі змагання.

Цього року, враховуючи що Студреспубліка була 12-та, подібних подій організатори піарили також 12. Серед них: Проведення оргдіяльнісної гри та обрання Студентського президента і Студентського парламенту України, півфінал Національного конкурсу краси серед студенток «Перша Леді-2010», запальна «Нічна туса», виступи найкращих студентських ді-джеїв та пі-джеїв, популярні ігри „Квест” та „Мафія”, конкурс чоловічої краси «Містер Студреспубліки», фото-конкурс, кубок із КВН, інтелектуальні конкурси «Брейн-ринг», «Що? Де? Коли?», семінари, тренінги, фест аматорського відео, єдиний в Україні концерт всесвітньо відомої румунської групи "Моранді". Це перелік заходів, які точно відбулися і на яких, навіть, вдалося побувати. Але не все пройшло так добре. Наприклад, за концерт гурту «Моранді», який мав бути безкоштовним, почали вимагати гроші. Та студреспубліканці відстояли свої права і таки потрапили на закінчення концерту після мітингу і акції протесту. Серед заходів, заявлених на офіційному сайті, які знайти та відвідати взагалі не вдалося: яскраві конкурси „Боді-арт” та „Флешмоб”, спортивні змагання з пляжних видів спорту (футбол, волейбол). Їх місце посіли майстер-класи, семінари та тренінги з фотохудожником Олександром Ктиторчуком, юристом Ігорем Шевченком та іншими запрошеними політологами, істориками й експертами.

Тож, зважаючи на насичену програму фестивалю, часу на сон у дев’яти сотень мешканців Студреспубліки не було. У магістрату, який працював над темою гри «Ідеологія майбутнього», денні пленуми та круглі столи змінялись нічним написанням ідеології партій та обговоренням передвиборчих програм кандидатів. Експерти після проведення семінарів вдень, надавали консультації новоствореним партіям вночі. Студенти, що приїхали просто відпочити після моря, потрапляли на КВН, концерт чи Нічну тусу. О п’ятій ранку розходились із-за столу кращі українські мафіозі. Не спали вдень і вночі учасники трьох етапів денно-нічного квесту. А про організаторів і їх сон в одному реченні варто згадувати лише з великою часткою «НЕ». Адже під час Гри виходили дві газети з постійним оглядом найсвіжіших новин, працювали теленовини. Медіа-забезпечення цього року вперше було настільки грандіозним, що навіть на пленуми заходили по магнітних карточках, а голосували за Президента через смс.

Проте, навіть з усіма новими медіа, не вдалося на достойному рівні організувати режим харчування для численного населення Студреспубліки. Пробували використовувати харчування по секторах проживання, по годинах, по списку. Але черги залишались, при чому не такі вже й маленькі. Також неприємним моментом республіки були відкриті душові кабіни з погодинною подачею гарячої води та туалети. Вирішити це питання активістам частково вдалося після мітингу з брудною ванною перед організаторами Гри. Адже оргідяльнісна гра саме й спонукала будувати своє майбутнє та діяти для захисту власних інтересів. Вирішення ж партійних проблем, подекуди, були схожі на дії наших політиків: агітація, домовленості з різними партіями, викрадення партійних ідеологій та боротьба за пост Президента.

Завершення фестивалю ознаменувалось приїздом українського політика Арсенія Яценюка та обранням Студентського Президента України. Ним став кандидат з Миколаєва Олег Соколик.
«Студентська республіка-2010» закінчилась. Вона залишила нові враження, досвід і знайомства для кожного з учасників: для магістрантів, які невтомно працювали над розбудовою держави; для красунь «Першої леді»; які більшість днів провели в репетиціях; для персоналу санаторія, де студенти зайняли всі номери та заставили територію наметовим містечком; для працівників їдальні, яким доводилось готувати за день до двох тисяч порцій, щоб нагодувати учасників; для організаторів, від яких залежав успіх та точність проведення всього фестивалю.
Тож кожен щось віддав для Студреспубліки-2010 і, хочеться вірити, що й отримав щось навзаєм. Та, безперечно, слід сказати – хоч раз всі за роки студентства на «Студентську республіку» треба поїхати. Адже: «Тут збуваються заповітні мрії! Тут починається завтрашній день!».


Крайові пленуми


Завдання квесту

Херсон - за безпечне кохання!

За межі республіки виїздило лише таксі

Майстер-клас від полковника СБУ у відставці Михайла Притули

Новий рік по-одеськи

Мітинг за закритий душ і чистий туалет!

Дякую, Капітан!

Брейн-ринг

Дебати кандидатів у кандидати в Президенти (Київ проти Одеси)

Мітинг на дебатах

Дебати

Наметове містечко

Розклад харчування

Красуні Першої леді

Новообраний Президент Олег Соколик (зліва) та лідер Студреспубліки Павло Вікнянський (справа)


Stydentka


Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
26.08.2010 17:54 Аноним
Та, безперечно, слід сказати – хоч раз всі за роки студентства на «Студентську республіку» треба поїхати. Адже: «Тут збуваються заповітні мрії! Тут починається завтрашній день!».

поїхати туди варто лише для того, щоб зрозуміти, що більше на Республіку ні ногою.....
і з приводу, так званого "НЕ сну" організаторів...здається вони увесь рік проспали....бо ми побачили приїхавши на фестиваль повну відсутність будь-якої організації, і безвідповідальність....на превеликий жаль...
прощовай Студентська республіка назавжди!!!!

27.08.2010 03:29 Аноним
очередная игра во взрослых.... толку - ноль... организация - фигня полная... когда уже там поймут что для огранизации таких вещей нужно брать профи а не прыгать в свои 18 лет с табличкой на шее "я все могу я все умею"... детский сад...

19.09.2010 11:32 Юля
Поражает ментальность наших полтавчан. Все думают, что организаторы должны бегать за всей тысячью студентов: "а чо Вам принести", "а Вам не жарко", "убрать за Вами посуду", "Вы знаете, вон там через час будет проходить футбол"...
Вы что, дети? В обычной жизни все также, нужно самому все делать и пробиваться.
Я была на республике и мне оооочень панравилось! Я слушала, читала объявления, мы сами себе организовывали досуг на танцплощадке, на пляже, в баре, на конкурсах и этих пленумах.
А вы лузеры! Я в следующем году обязательно поеду на полтавскую республику и на финал в Крым!!!

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: