Новости ›› Разное

До Землі наближається комета з антихвостом

29.01.2009 11:00 | просмотров: 913
До Землі наближається унікальна комета C/2007 N3 (Лулінь), відкрита китайськими астрономами в серпні 2007 року. 24 лютого комета з антихвостом і роздвоєним звичайним хвостом знаходитиметься на мінімальній відстані від Землі, її можна буде побачити неозброєним оком.

Раніше астрономи Гарвард-Смітсоніанського астрофізичного товариства передбачали, що 24 лютого блиск комети досягне 6 зоряної величини, тобто близько від порогу видимості неозброєним оком. Проте комета перевершила їх очікування: до цього часу вона досягла 5 зоряної величини і продовжує рости.

Комета, крім роздвоєного основного хвоста, виділяється антихвостом - досить рідкісним феноменом, що не спостерігався у яскравих комет останніх десятиліть. Згідно поточним науковим уявленням, він утворений згустком пилових частинок, що поширилися по орбіті комети і помітний для земних спостерігачів унаслідок унікального розташування нашої планети в площині орбіти комети.

Антихвіст і основні хвости комети добре помітні на знімку комети, зробленому астрономом-любителем Крісом Бреннаном 24 січня 2009 року на о. Барбадос за допомогою 180-мм телескопа. Спостерігати її можна в передсвітанковий час.

В даний час Лулінь знаходиться в сузір'ї Терези і зміщується у бік Деви.


Источник: osvita.org.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: