Новости ›› Полтава и область

Як студенту розпочати свою трудову кар"єру

24.03.2017 17:00 | просмотров: 523
Кар’єра майбутнього фахівця розпочинається не з влаштування на роботу, а з вибору навчального закладу. Навчання — це початок, основа професійного зростання. Однак диплом — не самоціль, не кінцева мета для молодої амбітної людини, це лише один із засобів отримання роботи своєї мрії, побудови майбутньої кар’єри. Тому сучасний студент не обмежується відвідуванням лекцій, семінарів і бібліотек, він прагне застосовувати знання на практиці ще під час навчання. HeadHunter допоможе вам зорієнтуватися в різноманітті пропозицій, а також розповість, як це зробити грамотно, щоб не змарнувати дорогоцінний час і сили.

Переваги «студентської» роботи

Знайти роботу за спеціальністю не маючи досвіду — чи не ідеальний варіант. Але навіть якщо отримати бажану посаду не вдасться, відмовлятися від трудової практики не варто. Такий досвід дозволить набути «міжгалузевих» знань та вмінь, які стануть у нагоді в будь-якій професії:

спілкуватися з людьми, налагоджувати контакти, вести переговори, відстоювати свою думку;
самостійно приймати рішення і брати відповідальність за наслідки цих рішень;
проявляти активність і самостійність;
розвивати самодисципліну.

Молодий спеціаліст, який має досвід роботи під час навчання (навіть не за спеціальністю), після отримання диплома претендуватиме на серйозну посаду з відповідною зарплатою. Роботодавці дивляться на таких кандидатів як на відповідальних і надійних людей, яким можна довіряти й на яких можна розраховувати. А серйозне ставлення виражається у серйозних перспективах і винагороді.

Яку роботу обрати?

Поради для пошуку й визначення правильного місця роботи:

Поцікавтеся вакансіями у знайомих і викладачів. Коли ці варіанти не спрацюють, приєднайтеся до профілей цікавих вам компаній у соцмережах, завітайте на офіційні сайти й почитайте відгуки на форумах. Знайти бажану роботу можна і на сайті HeadHunter, обравши відповідний розділ — «Початок кар’єри».

Обирайте місце роботи не за розміром заробітної плати й не за «престижністю» посади. Уточніть у працедавця, що буде входити до ваших обов’язків. Якщо це робота «хлопчика/дівчинки для перекладання папірців», то не погоджуйтеся на неї. Молодим спеціалістам потрібна ділова практика. Чим скоріше ви зануритеся у вир подій, тим швидше зрозумієте, чи ваша це справа. У такого досвіду є суттєва перевага.

Студенти зазвичай розпочинають працювати на II–III курсах, коли загальні теоретичні знання за спеціальністю вже здобуті, а практика допоможе остаточно визначитися з професією. На екваторі навчання, вже з урахуванням трудового досвіду, можна скоригувати план подальшого здобуття освіти: перевестися на інший факультет, зосередитися на тих предметах, знання з яких знадобляться на практиці, піти на додаткові курси.

Не чіпляйтеся за одне місце роботи, особливо якщо там немає перспектив. Поки ви студент, змінюйте робочі місця, коли з’являються кращі та цікавіші пропозиції. Вам потрібен різноманітний досвід роботи. У фокусі вашої трудової діяльності маєте бути ви, адже головна мета ваших пошуків — самовизначення.

Остання важлива порада працюючим студентам — не залишати навчання. І справа не в лекціях за розкладом. В університетських курсах дійсно є «зайві», «мертві» дисципліни, якими часом можна пожертвувати.

Напрацьовуйте і не втрачайте звичку самовдосконалюватися, поглиблювати знання і здобувати нові — для кар’єриста це невід’ємна, обов’язкова навичка. Курси, які ви можете відвідувати для загального розвитку та професійного зростання, незалежно від вашої спеціальності, — іноземні мови, основи психології та НЛП. Такі знання знадобляться вам у будь-якій професії.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: