Новости ›› Полтава и область

Історична мелодрама «Гіркі жнива» - це фільм,який неодмінно варто переглянути

23.02.2017 09:00 | просмотров: 669
У цьому переконані у Полтавському обласному товаристві «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Просвітяни повідомили ЗМІ, що покази у Полтаві триватимуть з 23 лютого по 1 березня.

Полтавське обласне товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка запрошує підтримати український кінематограф не словом, а ділом.

«Запрошуємо знайти час і кошти на відвідини прем’єри нового художнього фільму, який , на думку багатьох кіно-експертів вже посів гідне місце в історії українського та канадського кінематографу», - говорить голова обласного товариства Микола Кульчинський.

За його словами, історична мелодрама "Гіркі жнива" є спільним україно - канадським кінематографічним проектом,
його прем’єра у полтавських кінотеатрах – поважна подія у культурному житті Полтави.

Довідково: У центрі картини Юрій, хлопчина з козацького роду, який шукає розуміння у своїх діда Івана та батька Ярослава, а також намагається завоювати серце Наталки. Це своєрідна оповідь про життя молодого хлопця і його коханої, про життя, яке змінюється назавжди у страшному 1933-му, коли їхня сім'я і земляки стають жертвами Голодомору і комуністично-кремлівських сталінських репресій. Це історія про кохання всупереч смерті, це історія непереборної волі до життя та дух української боротьби проти російського поневолення. Фільм відомий також під робочою назвою «Врожай диявола». Головні ролі у стрічці виконали Теренс Стемп, Макс Айронс , Саманта Баркс та Баррі Пеппер. Також у картині зіграли українські актори Остап Ступка та Олександр Печериця. Виконавчий продюсер Ян Ігнатович та режисер Джордж Менделюк тісно співпрацювали з видатним українським істориком у діаспорі Орестом Субтельним (царство йому Неебсне!). Також Менделюк вивчав тему за книжкою «Жнива скорботи» історика Роберта Конквеста і працею Тімоті Снайдера «Криваві землі» про вплив Другої світової війни на Україну. Основні події картини були зняті в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові, який зобразив село на Черкащині.




Головну тему саундтреку написав британський композитор Бенджамін Воллфіш. Також в картині використовуються композиції українського гурту «ДахаБраха». Зйомки фільму проходили в Україні під час правління проросійського агента-екс-президента Віктора Януковича (в 2013 році) та завершилися за два дні після його втечі до путінської Росії. Відтак автори тоді намагалися не розголошувати тематику стрічки. Актори стрічки бачили масові протести , які відбувалися в той час у країні, та підтримували Революцію Гідності.

Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем та склав 20 млн доларів. Рік тому відбувся показ фільму на Берлінале й на Каннському кінофестивалі.

Розклад сеансів й трейлер до фільму можна переглянути за цим посиланням http://wizoria.com.ua/kolos/movie/?id=5458

Прес-центр Полтавського
обласного товариства «Просвіта»
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: