Новости ›› Образование

Бесплатное обучение в частном ВМУУ

22.02.2017 18:00 | просмотров: 567
Про те, як можна вступити до приватного вишу і навчатися у ньому безкоштовно, а також про особливості навчання у Вісконсинському міжнародному університеті (США) в Україні та можливості, які відкриває ВНЗ перед студентами, розповідає Єлизавета Євтушенко – студентка І курсу спільної програми Міжнародні економічні відносини та міжнародної програми ВВА, переможець Всеукраїнської олімпіади з ділової англійської мови.

На початку 11-го класу я серйозно замислилася з приводу вибору професії та вищого навчального закладу. Я ретельно досліджувала університети України, відвідувала їх, спілкувалася зі студентами в соціальних мережах. Проте мені чогось не вистачало. Я не шукала престижний чи рейтинговий виш. Перш за все мене цікавила сучасна та якісна освіта, яка стане в нагоді для майбутнього та успішного працевлаштування.

Тож, коли моя знайома порадила мені навчання у Вісконсинському міжнародному університеті (США) в Україні (ВМУУ) за американською системою, я почала розглядати варіант навчання в цьому ВНЗ. Переглянувши сайт та відвідавши університет, я отримала багато інформації про спеціальності, на яких навчаються студенти, особливості вступу та систему викладання загалом.

Мені повідомили, що університет дає можливість здібним учням навчатися безкоштовно або з великою знижкою в навчанні. Для цього необхідно посісти призове місце на Всеукраїнській олімпіаді з ділової англійської, яка щорічно проводиться у ВМУУ.

Саме так я вирішила спробувати свої сили та гідно виступити на цьому заході. Завдяки ретельній підготовці та наполегливості мені вдалося виграти її, отримавши можливість навчатися безкоштовно. Ще за багато місяців до початку вступної кампанії я вже була впевнена, до якого університету хотіла б вступити і взагалі припинила перейматися з приводу вибору ВНЗ. Хочу зазначити, що з того моменту я ніколи не пошкодувала про свій вибір.

Я навчаюся на спільній українсько-американській програмі, тому одна частина предметів викладається українською, а інша – англійською мовами. Безумовно, я вважаю, що ми маємо певну перевагу над студентами з українських ВНЗ, адже після закінчення навчання ми матимемо два дипломи - як державного, так і міжнародного зразка.

Професори мають великий досвід у веденні власного бізнесу, вони завжди готові поділитися ним з нами, порекомендувати дії в тій чи іншій ситуації. Мені дуже подобається, що наші лекції проводяться в різних форматах, до того ж нас завжди заохочують висловлювати свої думки.

Мені імпонує американська система освіти, вона вирізняється з-поміж інших своєю гнучкістю та практичністю. Ми маємо можливість навчатися за американськими книжками та посібниками. Вони були написані відомими бізнесменами, а також професорами з найпрестижніших університетів США. Але найбільше мені подобається логічність та зрозуміле викладення змісту в них. Найновіші видання дають змогу вивчати дисципліни, орієнтовані на сучасність.

Освіта у ВМУУ вміло балансує між теорією та практикою. До нашого закладу постійно запрошують відомих професорів та діячів з України, Сполучених Штатів, Канади та інших країн. Мені завжди цікаво чути про їх цінний досвід, бачити, з яким ентузіазмом вони діляться ним з нами. Крім того, ми мали змогу відвідати засідання комітету Верховної Ради, а також поставити питання нардепам.

Проте більш за все мені запам’яталася можливість узяти участь в українсько-хорватському бізнес-форумі, який проходив у Торгово-промисловій палаті, в ролі перекладачів. Це дало нам неабиякий досвід не тільки в покращенні володіння мовою, ми також були співучасниками у веденні переговорів між двома країнами. Особисто я дізналася та побачила, як представники різних фірм пропонували свої послуги, які саме прийоми вони застосовували для залучення нових клієнтів.

Уже після закінчення 1 семестру я усвідомила, скільки нового матеріалу та практичних знань мені вдалося здобути протягом досить короткого періоду часу. Зараз я наведу кілька прикладів.

По-перше, у нашому університеті навчають бути лідерами. Для нас працювати в групах над спільними проектами є звичайною справою. Такі проекти є одним з найкращих способів розвивати та поліпшувати свої лідерські здібності. Будучи тричі лідером своїх команд, я зрозуміла на практиці, як важко та скільки вмінь потрібно мати, щоб вести за собою людей, для забезпечення злагоди та взаєморозуміння в колективі. Необхідно також чітко розподіляти функції кожного виконавця й допомогти реалізувати свої кращі якості. А оскільки з нами вчиться значна кількість іноземців, постає необхідність враховувати й певні культурні особливості.

По-друге, я досягла значних успіхів у тайм-менеджменті. Під час навчання я виробила звичку раціонально планувати свій час й використовувати його задля виконання всіх завдань у встановлені терміни.

По-третє, ми вчимося виступати перед аудиторією та робити успішні презентації. Наші викладачі дають нам багато порад щодо поліпшення наших виступів. Вони звертають нашу увагу на такі важливі аспекти, як жести, постава, зоровий контакт з аудиторією, невербальне спілкування тощо, що є досить важливим, щоб зацікавлювати та переконувати публіку. Завдяки постійній практиці у виступах перед публікою я почала менш турбуватися і більше насолоджуватися цим процесом.

Я дуже рада, що використала свій шанс й обрала саме цей університет. Кожного дня я із задоволенням іду туди, щоб отримати нові знання, а також зустрітися зі студентами та викладачами, які вже стали для мене рідними.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: