Новости ›› Полтава и область

Результати проведення виставки – презентації навчальних закладів міста І–ІV рівня акредитації «Освіта -2016»

07.12.2016 12:00 | просмотров: 473
29 листопада 2016 року у виставковій залі міського Будинку культури відбулася щорічна традиційна виставка-презентація навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації м. Полтава «Освіта – 2016»

У виставці взяли участь 32 навчальних заклади міста Полтави та Міський центр зайнятості.

Кожен навчальний заклад представив свої досягнення, навчально-виховну базу, форми навчання, вимоги до абітурієнтів, спеціальності за якими проводять підготовку спеціалістів. Кожен з відвідувачів виставки мав змогу поспілкуватися з представниками навчальних закладів, отримати інформаційні буклети, стати учасником майстер-класів, які проводилися на виставці з метою реклами різних спеціальностей. Цікавою була і презентація виховної роботи навчальних закладів, відвідувачі заходу мали змогу побачити результати роботи найталановитішої молоді міста.

Крім того, багато навчальних закладів за рік плідної праці зробили впевнені кроки в напрямку вдосконалення та розвитку. Так, слід відмітити, що на базі Полтавського національний технічного університету ім. Ю.Кондратюка впроваджуються новітні магістерські програми за спеціальностями «Гірництво» та «Нафтогазові технології і інженерія».

Варто зазначити, що на базі Державного навчального закладу «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище імені Героя Радянського Союзу Бірюзова С.С.» відкрито міжрегіональний навчально-практичний центр – в якому у новому навчальному році готують кваліфіковані робітничі кадри з гостродефіцитної спеціальності на новому обладнанні. Центр відкритий в рамках спільного українсько-швейцарського освітнього проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».

Важливим етапом після отримання спеціальності є пошук місця роботи та подальше працевлаштування. Так, можна відмітити, що студенти, які навчаються за спеціальністю «Помічник машиніста електровоза» в Полтавському професійному ліцеї транспорту, після закінчення навчання на 100% працевлаштовуються на «Укрзалізниці» як в м. Полтава, так і в інших регіонах України. Також, всі студенти спеціальності «Слюсар з ремонту рухомого складу» мають можливість отримувати практичні навички на Полтавському тепловозоремонтному заводі, який відновив функціонування.

У даному напрямі слід відмітити й Полтавський професійний ліцей. Майже всі студенти будівельних спеціальностей проходять практики на таких полтавських підприємствах, як товариство з додатковою відповідальністю «Полтаватрансбуд», «Полтавська районна міжгосподарська будівельна організація» та комунальне підприємство «Опоряджбуд», де потім мають можливість офіційного працевлаштування.



Крім того в багатьох вищих навчальних закладах добре розвиваються міжнародні зв’язки. В таких вищих навчальних закладах, як Полтавський національний технічний університет ім. Ю.Кондратюка, Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Полтавський університет економіки й торгівлі, а також Полтавській державній аграрній академії діють та вдосконалюються програми обміну студентами з вузами Англії, Польщі, Німеччини, Америки, країн Прибалтики.

Майбутні абітурієнти та їхні батьки мали змогу поспілкуватися і з спеціалістами Міського центру зайнятості, які надавали інформацію стосовно працевлаштування, а також спеціальностей, які користуються попитом на ринку праці. Під час виставки тестування щодо професійних нахилів пройшли більше 50 осіб, а також майже всім відвідувачам було роздано методики, за допомогою яких можна пройти тестування самостійно.

Протягом дня виставку відвідало близько 4000 полтавців та гостей міста, серед яких були й учні із загальноосвітніх навчальних закладів області.

Як учасники, так і відвідувачі виставки отримали довідник абітурієнта «Освіта-2016» та відмітили, що даний захід безумовно має чудовий результат та допомагає полтавським абітурієнтам у виборі професії та навчального закладу!

Источник: rada-poltava.gov.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: