Новости ›› Полтава и область

В Лубнах для дітей з особливими потребами проводять сеанси іпотерапії

27.10.2016 16:00 | просмотров: 534
За ініціативи активістів Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» 26 жовтня 2016 року у кінно-спортивному клубі «Замкова гора», що на Лубенщині провели кінні прогулянки для дітей з особливими потребами. Організатори проекту переконані, що подібні заходи викликають у дітей позитивні емоції, відчуття співпереживання та турботи.

«Це не перший сеанс, який ми проводимо для дітей з особливими потребами. Зазвичай, з конем дітки використовують мову жестів, адже тварина сприймає образ людини, реагує на його рухи, інтонації. Часом тварина значно краще розуміє таких дітей, ніж інші люди», - підкреслює керівник проекту Олександр Чепур.

Цього разу кінно – спортивний клуб відвідали 9 вихованців Лубенської спеціальної школи – інтернату. Для них працівники клубу Івахненко Олександр та його дружина Алла провели пізнавальну екскурсію та розповіли про своїх улюбленців, участь у змаганнях, досягнення і труднощі, з якими сьогодні стикається кінний спорт.




«Механізм дії іпотерапії на організм людини такий самий, що й будь-якої іншої форми лікувальної фізкультури. Протипоказань для проходження реабілітації методом іпотерапії майже немає», - говорить тренер клубу Олександр Івахненко.

В процесі заняття діти мали можливість виконати фізичні вправи верхи на коні, а на завершення тренер Алла Івахненко продемонструвала відвідувачам майстер – клас з верхової їзди.




Проект, що спрямований на збільшення участі дітей з особливими потребами в соціальному і економічному житті місцевої громади шляхом оволодіння ними певним обсягом знань, умінь і навичок, розвитку їхньої особистості підтримується Британською Радою в Україні в рамках програми «Активні громадяни».

Довідково:

Іпотерапія - метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди. Позитивний вплив іпотерапії на здоров’я людини виявляється завдяки тому, що їзда верхи вимагає постійного тренування базових рефлексів, що передбачають відповідну участь м'язів тіла та поліпшують емоційний стан людини.
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: