Новости ›› Полтава и область

Відбулася презентація книги "Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікуму - 50"

27.10.2016 15:00 | просмотров: 1459
22 жовтня в рамках заходів, присвячених 50-річчю навчального закладу в 2017 році відбулася урочиста презентація документального видання «Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікуму – 50». У даній праці на біографічно-документальній основі охоплено значний і важливий період історії технікуму.

Розуміння свого історичного коріння, повага до духовних скарбів рідного технікуму, шанування багатовікових традицій навчального закладу стають сьогодні запорукою пробудження національної самосвідомості студентської молоді.

Ювілей – це ще одна приємна нагода відзначити високий професіоналізм, інноваційні підходи, самовіддану працю керівництва та викладачів закладу, завдяки яким виховано не одне покоління фахівців, які зробили чималий внесок у розвиток нафтогазової галузі не лише в Україні, а й за її межами.

Свято вирізнялося своєю урочистістю та масштабністю, адже на нього була запрошена велика кількість високоповажних гостей, переважна більшість з яких – випускники технікуму.

Поважними гостями на презентації, звичайно, стали автори книги Павленко Віктор Михайлович, Гайдамака Микола Семенович, Бойко Михайло Васильович, Корольова Олена Віталіївна.

Зі вступним словом виступила директор коледжу Любов Петрівна Шумська: «Щиросердно вітаю всіх нас із визначною подією у житті коледжу. До цієї знаменної дати навчальний заклад ішов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь досвідчених, творчих, талановитих викладачів. Це був нелегкий шлях утвердження своїх принципів, пошуків, звершень, зростання та примноження здобутків.




Наразі Полтавський коледж нафти і газу ПолтНТУ – це вищий навчальний заклад, знаний не тільки на Полтавщині, але й в усій Україні та далеко за її межами, як поважний за віком, відомий своїми випускниками, власною історією та традиціями. Головним здобутком нашого закладу є трудовий колектив коледжу. Це справжня команда однодумців. Тож я, як директор, горда причетністю закладу до навчання та виховання обдарованої творчої молоді, до розбудови майбутнього нашої країни. Пишаюсь, що ми продовжуємо примножувати славні традиції нашого закладу».

З нагоди свята Любов Петрівна подякувала авторському колективу за створення якісного видання, відзначила їхню сумлінну працю та вручила подяки і подарунки.

Павленко В.М., як головний автор видання, розпочав свою розповідь про історію створення, вікові етапи та визначні події технікуму, які увійшли до презентованого видання. Віктор Михайлович рясно перемежовував доповідь зі спогадами випускників, викладачів ПНГрТ.

Він розповів про роботу над книгою наголосивши, що історія навчального закладу є частиною історії України. «Це книга-пам’ять, книга-шана. Дякую за те, що довірили нам таку відповідальну роботу», — звернувся він до присутніх.




Під час виступу Гайдамаки М.С. найактивніші учасники (Шумська Л.П.. Бадула І.І., Вербова Ю.В., Кошельник Т.М., Масько Т.Г. та Сакова Т.Ф.), які допомагали у наданні інформації, написанні видання та організації самої презентації, отримали книжку з дарчим написом Миколи Гайдамаки.

У книзі висвітлено багато років плідної та наполегливої праці викладацького колективу, робітників, студентів технікуму. 50 років від дня заснування ПНГрТ залишили по собі справді знакові історичні сторінки про безперервний розвиток навчального закладу, його випускників. Цей шлях розпочався саме 1967 року за наказом Міністерства геології УРСР з метою підготовки спеціалістів середньої ланки для геологорозвідувальних підприємств Міністерства геології СРСР та інших міністерств нафтогазового комплексу. Так і був заснований Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум.




Багато чи мало – 50 років? Сьогодні вже не одне покоління випускників прославляють наш коледж. І, звичайно ж, більша частина книги присвячена саме їм – нашим випускникам. «Випускники ПНГрТ: завжди і скрізь попереду» - так називається найбільший розділ книги.

І це дійсно так. Куди тільки доля не розкидала наших вихованців: Бурове управління «Укрбургаз», куди входять Полтавське відділення тампонажних робіт, Полтавське, Хрестищенське, Шебелинське відділення бурових робіт, ГПУ «Полтавагазвидобування», ГПУ «Шебелинкагазвидобування», Охтирське управління бурових робіт, НГВУ «Полтаванафтогаз», НГВУ «Охтирканафтогаз». Це, звичайно, далеко не повний список роботодавців наших випускників, які прославляють наш навчальний заклад на весь світ, адже багато хто із них працює за кордоном.

Щирим теплом були насичені вітання випускників технікуму, зокрема, Сакової Тетяни Федорівни, яка, окрім того, що здобула омріяну професію геолога, згодом повернулась до рідних стін навчального закладу уже в якості викладача; Лазаренка Олександра Григоровича, який наразі є керівником і головою комісії із захисту дипломних проектів студентів нашого коледжу.

До вітальних слів долучилася і ветеран праці Гриб Н.Ф. Її добре знають як члена Полтавської спілки літераторів і прекрасну поетесу, гумористку й оповідача. А ми знаємо як педагога. Вона майже 40 років працювала викладачем української мови та літератури в нашому коледжі. «Хочу висловити слова вдячності колективу коледжу, значна кількість випускників якого стали відомими діячами галузі», - зазначила Ніна Федорівна.

Феєричним завершенням презентації став концерт заслуженої артистки України Тетяни Садохіної та гурту «Ревізор».

Студенти колежу можуть пишатися славетними традиціями та історією навчального закладу. За цей час Полтавський коледж нафти і газу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка став провідним освітнім закладом України з підготовки спеціалістів у нафтогазовій галузі.

Отже, колектив ПКНГ ПолтНТУ перегорнув ще одну сторінку своєї славної історії, щоб із помноженим натхненням долати нові вершини на педагогічній ниві.

Источник: pntu.edu.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: