Новости ›› Полтава и область

«Таємнича Полтава» завершила осінній сезон пішохідних екскурсій

26.10.2016 11:00 | просмотров: 1713
В період з 4 вересня по 23 жовтня «Таємнича Полтава» провела одну оглядову та п’ять тематичних екскурсій, три з яких проходили вперше. Загалом, у цьому сезоні до пізнавальних прогулянок містом долучилося більше 400 осіб.

На початку вересня полтавці мали змогу відвідати безкоштовну оглядову екскурсію, якою «Таємнича Полтава» відкрила сезон пішохідних прогулянок. Продовжила естафету екскурсія «Німецька колонія». Новий цікавий маршрут спричинив резонанс, тому тематичні прогулянки вулицями, де колись знаходилася колонія ремісників-переселенців з Богемії та Моравії, проходили два вихідні поспіль.




Не менше зацікавлення викликала й екскурсія «Славні доньки Полтави», що вже встигла стати хітом «Таємничої Полтави». Небанальна екскурсія, присвячена представницям прекрасної статі, видатним жінкам Полтави, проводилася вдруге.



2 жовтня, в український День вчителя, відбулася тематична екскурсія «Навчальні заклади Полтави 18-19 століття», завдяки якій полтавці дізналися, чому Полтаву називали українськими Афінами. В жовтні також пройшла перша експериментальна екскурсія англійською мовою. Знайома інформація, подана незвичайним чином, допомогла поглянути на рідне місто очима іноземних гостей.



Фінальну крапку в осінньому сезоні поставила «Полтава театральна». Нова екскурсія познайомила полтавців з історією розвитку театру в Полтаві. Учасники прогулянки довідалися про історію будівництва театральних споруд, побачили, де знаходилися перші полтавські театри і скільки їх було в нашому місті за останні 200 років.


Історія полтавського театру – це драматична історія злетів та падінь, аншлагів та провальних спектаклів… А ще це історія непересічних людей, які жили театром та вплітали нові нитки в його барвисте панно. «Полтава театральна» перевернула уявлення півсотні людей про минуле свого міста, дала поживу для роздумів і змусила відчути гордість за приналежність до культурного та духовного центру України.

Наступний сезон пішохідних екскурсій від «Таємничої Полтави» заплановано на весняну пору. Але проект не бере перерву. Найближчим часом всі бажаючі зможуть приєднатися до спільних походів у музеї міста. Деталі невдовзі з’являться на сайті організаторів: http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114
























Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: