Новости ›› Полтава и область

Молоді представники Полтавщини візьмуть участь у грі Ради Європи

28.09.2016 18:00 | просмотров: 521
Молоді представники Полтавщини звертатимуться до питань молодіжної політики та вивчення соціальних прав через навчальну настільну гру Ради Європи «Країна Гідності». Днями перші зустрічі з використанням гри вже провели для студентської молоді Лубен фахівці Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» і присвятили її Міжнародному дню права знати.

«Ми хочемо підвищити рівень обізнаності молоді щодо державної молодіжної політики та просування соціальних прав. Учасники проекту мають використати гру і підготувати пропозиції до органів місцевого самоврядування та розробити власні проекти соціальної дії», - говорить фасилітатор гри «Країна Гідності» Олександр Чепур.

"Країна Гідності" – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

У стартовій сесії взяли участь студенти Лубенського професійного ліцею, яким було запропоновано спланувати стратегію вигаданої держави на 5 років. На початку гри фасилітатор проекту Юлія Пода розповіла учасникам про Дорожню карту реформи молодіжної політики України, соціальні проекти та можливості, якими можуть скористатись молоді люди, беручи участь у громадському житті міста.

Кожен зі студентів зміг оцінити свої навички у формуванні державної соціальної політики, взяти участь у обговоренні загальної стратегії розвитку та краще зрозуміти проблеми нашого суспільства в цілому і громади зокрема. Після проведення гри учасники запропонували провести тренінг з написання проектів та визначити проблемні теми громади.




Організатори сподіваються, що проект, який був розроблений за активної участі молодих людей стане гарною партисипативною практикою. Сьогодні існує проблема низького рівня обізнаності молоді про поточну державну молодіжну політику в Україні та свої соціальні права. Тому, проект передбачає реалізацію навчальних заходів, основою яких стане гра Ради Європи «Країна Гідності».

Нагадаємо, заходи будуть реалізовані протягом поточного року на території Полтавської області в рамках проекту: «Підвищення рівня обізнаності молоді Полтавщини щодо поточної державної молодіжної політики та соціальних прав» за фінансової підтримки МБО "Партнерство «Кожній дитині».
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: