Новости ›› Полтава и область

У Полтаві з"явився новий простір для проведення заходів під відкритим небом

07.09.2016 15:00 | просмотров: 1057
З 2 по 4 вересня учасники громадської організації «Сіті Лаб» організували будівництво відкритої сцени і помосту на озелененій ділянці справа від Музичного училища ім. М.Лисенка (вул. Соборності, 11) в рамках проекту «Твій простір».

Ця територія багато років пустувала і активісти з «Сіті Лаб» вирішили облаштувати її так, щоб на ній можна було проводити невеликі камерні заходи й різноманітні активності.

Так з'явився проект «Твій простір» - він має таку назву, тому що до процесу його створення і опанування залучені жителі міста: від процесу проектування і будівництва до безпосередньої участі у проведенні заходів на ньому.




Влітку проект отримав фінансову підтримку від Міжнародного фонду «Відродження» (не має відношення до політичної партії), перемігши в конкурсі «Сприяння соціальній згуртованості та взаєморозумінню у громадах Сходу України».

Після етапів збору інформації, проектування і тривалого періоду отримання необхідних дозволів у міської влади активісти розпочали будівництво. За три дні виключно силами волонтерів (гроші були витрачені переважно на матеріали) під наглядом кваліфікованих майстрів були спорудженні дерев'яні поміст і сцена із накриттям.




Найближчим часом організатори планують також облаштувати місця для сидіння й інформаційний стенд, знову залучившись підтримкою волонтерів.

Сцена й інше облаштування є тимчасовими: вони простоять щонайменше до кінця вересня (наразі до саме до цього часу виданий дозвіл). А сам проект є свого роду експериментом - у випадку попиту на такий простір і насичення заходами у осінній період ініціатори перетворення простору планують розвивати його з наступного року. Також важливою умовою є підтримка влади - за словами учасників ГО «Сіті Лаб» зараз міська влада не дуже охоче підтримує проект, а тому потрібно продемонструвати їй, що такий простір потрібен місцевій громаді.




Хоча процес облаштування не завершений, уже зараз на сцені можна проводити різні заходи: відкриті тренування, репетиції, акустичні концерти, лекторії, презентації, публічні обговорення, кінопокази, майстер-класи, театральні виступи тощо.

Автори проекту наголошують на тому, що це може роботи кожний, а тому запрошують ініціативних полтавців і гостей міста до співпраці.
Якщо ви бажаєте провести тут свій захід, звертайтесь на електронну адресу:
citylab.poltava@gmail.com
або за телефоном:
+38 066 81 666 21
Єдина вимога організаторів: заборонена будь-яка політична і релігійна агітація.




Активісти стверджують, що навіть під час будівництва люди підходили і цікавилися, виявляли бажання проводити тут заходи у найближчий період. Так, уже є попередні домовленості про проведення тут відкритих тренувань, виступів брейк-данс колективів і мистецьких заходів.

Офіційне ж відкриття заплановане на 16 вересня. Програма відкриття буде опублікована найближчим часом.

Уже у цей четвер 8 вересня о 20:00 до Дня українського кіно тут покажуть стрічку «Тіні незабутих предків». 11, 18 вересня та 1 жовтня на сцені відбудуться змагання з брейк-дансу.




А з 22 по 25 вересня на «Твоєму просторі» пройде «Майстерня міста» — міні-фестиваль про сучасне місто і його суспільство, організований міською владою спільно із німецьким фондом GIZ і полтавськими організаціями.

Фото: Роман Коба
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: