Новости ›› Образование

МОН: необхідно розвивати білатеральні програми у вишах

26.08.2016 13:00 | просмотров: 645
Українським вищим навчальним закладам необхідно розвивати білатеральні освітні програми з партнерськими польськими університетами. На цьому наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з представниками делегацій польської освітянської фундації «Perspektywy» та керівництвом Конфедерації ректорів технічних університетів Республіки Польща 22 серпня 2016 року.

«Створення сучасних білатеральних програм – це той освітній продукт, який зацікавить студентів. Очевидно, що навіть іноземні студенти матимуть більше стимулів навчатися на таких програмах, якщо по завершенню вони отримуватимуть два дипломи – польський та український. Ми бачимо, що сьогодні провідні технічні університети України рухаються до збільшення кількості англомовних програм, і це означає, що ми нарощуємо потенціал і стаємо більш конкурентоздатними на світовому ринку освітніх послуг», - зазначила Лілія Гриневич.

За словами міністра, білатеральні програми також можуть зацікавити українських студентів, які мають намір навчатися в університетах країн ЄС та не завжди вимогливо обирають виші.

Разом з тим, це не скасовує необхідності надавати майбутнім студентам об’єктивну інформацію про університети, зокрема, шляхом запровадження міжнародних рейтингових оцінювань програм та вищих навчальних закладів. Саме досвід участі польських партнерів у таких рейтингах та їх напрацювання з оцінки якості вищої освіти можуть бути корисними у подальшій співпраці.

Источник: osvita.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: