Новости ›› Полтава и область

Голова ОДА надав стипендії чемпіону світу з пауерліфтингу Михайлу Буланому та його тренеру

23.08.2016 11:00 | просмотров: 462
22 серпня чемпіон світу з пауерліфтингу Михайло Буланий та його тренер Лернік Матосян отримали від Валерія Головка сертифікат на стипендії за здобутки у спорті на 40 та 20 тисяч грн відповідно.

На початку літа наш земляк Михайло Буланий встановив два світових рекорди на чемпіонаті світу з пауерліфтингу — з європейського присідання та у тязі. Чемпіонат проходив із 19 по 28 червня у місті Кіллін, штат Техас. Там наш земляк виборов «золото», ставши рекордсменом серед ветеранів «Мастерс 1» (40+ років) у ваговій категорії до 93 кг. Атлет підкорив 840 кг у триборстві.

— Ця перемога для мене дуже важлива, і хоча я виступав із травмою, все ж, у мене вийшло встановити два світових рекорди з тяги та європейський рекорд із присідання. Україна майже завжди на перших позиціях виступає, тобто, ми займаємо перші, другі, інколи треті місця — дуже рідко. На нас рівняються більше, ніж ми рівняємося на когось, — розповів Михайло Буланий.

У понеділок чемпіон світу, рекордсменом Європи, заслуженим майстром спорту України з пауерліфтингу Михайлом Буланим та заслуженим тренером України з пауерліфтингу Лерніком Матосяном зустрівся голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Очільник області вручив спортсмену та його тренеру сертифікати на стипендії за здобутки у спорті на 40 та 20 тисяч грн відповідно.

— Ми хочемо, щоб полтавські спортсмени впевнено йшли вперед до перемог. Ми відкриті до співпраці та допомоги і, звичайно, розуміємо важливість будь-якої, зокрема й фінансової підтримки для спортсменів. Михайло Буланий — унікальний спортсмен, він — найкращий у світі і, звичайно, сьогодні для мене велика честь вручити йому та його тренеру нагороду, — зауважив під час зустрічі Валерій Головко.

Окрім того, під час зустрічі говорили і про програму підтримки полтавських спортсменів з олімпійських та неолімпійських видів спорту на наступні роки. Домовилися зібратися за круглим столом і напрацювати програму спільно зі спортсменами та їхніми тренерами, щоб підтримка була не лише суттєвою, а й вчасною та спрямовувалася на вкрай необхідні речі для спортсменів, як то тренувальні збори, поїздки на чемпіонати світу та Європи, тощо.

До речі, з обласного бюджету, за словами начальника управління сім’ї, молоді і спорту Полтавської ОДА Олександра Буцького, передбачено виплати стипендій для 20 кращих спортсменів Полтавщини.

Довідково: Михайло Буланий народився 19 жовтня 1975 року в Полтаві. Пауерліфтингом почав займатися в 1994 році. У цьому ж році вже виконав норматив кандидата у майстри спорту України. У 1996 році отримав звання майстра спорту України з пауерліфтингу. У 1999 році на міжнародному турнірі «Кубок Азова» посів перше місце та виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу. У листопаді 2009 року у Нью-Делі (Індія) вперше у своїй спортивній кар’єрі став чемпіоном світу з пауерліфтингу у ваговій категорії до 90 кг.

У 2010 році за результатами виступу на чемпіонаті світу у Нью-Делі (І місце у сумі триборства) та чемпіонаті світу у Почефструмі (ПАР) (І місце у сумі триборства) отримав звання «Заслужений майстер спорту України» з пауерліфтингу.

Прес-служба Полтавської ОДА

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: