Новости ›› Полтава и область

Участь старшого викладача кафедри історії ПНТУ у міжнародній літній школі "Jewish History, Common Past and Heritage: Culture, Cities, Milieus"

17.08.2016 17:00 | просмотров: 2293
Протягом 11 липня – 5 серпня 2016 р. у Львові відбулася літня школа спрямована на впровадження інклюзивного підходу до вивчення, дослідження і викладання історії Центральної та Східної Європи ХІХ-ХХ століть.

У роботі школи, організованої Центром міської історії Центрально-Східної Європи (м. Львів), взяли участь 16 молодих учених із України, Польщі, Росії та Білорусі. Однією із учасниць проекту була старший викладач кафедри історії Олена Вітринська.

Програма тривала чотири тижні й складалася з 40 годин початкового курсу їдишу, 80 годин лекцій, семінарів та воркшопу. Програма вийшла за межі академічної історії та залучила різноманітні форми практичної роботи з історичним матеріалом. Для викладання в школі були запрошені такі дослідники: проф. Джошуа Шейнз (Коледж Чарльстона, США), д-р. Кароліна Шиманяк (Вроцлавський ун-т/ Європейстий історичний ін.-т, Польша), д-р Войцєх Творек (Вроцлавський ун-т, Польша), проф. Крістоф Мік (ун-т Уорвіка, Великобританія), проф. Мергіл Фавлер (Стетсонський ун-т, США), д-р Пьотр Рипсон (Національний музей у Варшаві), проф. Тімоті Уайт (Міський ун-т Нью Джерсі, США).




Темою воркшопу був багатокультурний мистецький та літературний Львів з фокусом на єврейських творчих середовищах. Метою воркшопу стало залучення учасників до пошуку нових та цікавих форматів прогулянок містом (city walks), які презентують різноманітне й багатокультурне життя міста від початку ХХ століття до Другої світової війни. Через зв’язок людей, місць, розповідей, подій і залучення документів, текстів та візуальних матеріалів сучасний простір міста перетворився на місце взаємодії між учасниками школи та громадськістю.





Учасники школи під керівництвом Андрія Боярова (незалежний художник), Данила Ільницького та Віктора Мартинюка (Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України), Катажини Котиньскої (Інститут славістики Польської АН) та Олени Андронатій (викладач з неформальної освіти, Гілель) розробили тематичні екскурсії (city walks) і провели їх для мешканців Львова. Олена Вітринська разом із учасниками школи із Польщі, України та Росії підготували мандрівку містом на тему: "Жінки у міжвоєнному Львові: між мистецтвом, літературою та соціальною реальністю", яка відбулася 5 серпня.





Участь у школі є складовою частиною наукової роботи Олени Вітринської на тему історії юдаїзму в 1920-1930-х рр. в етнічних українських землях.





Колектив кафедри історії

Источник: pntu.edu.ua/
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
17.08.2016 17:23 Аноним
Вітринська - киця!) Гарна вчителька

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: