Новости ›› Полтава и область

У Полтаві розпочинається конкурс на кращий мурал, переможець якого отримає 7 тис. грн.

10.08.2016 10:00 | просмотров: 1428
З 10 по 31 серпня галерея сучасного мистецтва Jump проводить конкурс проектів мурал-арту в Полтаві.

Тему конкурсу організатори визначали як «Білим по білому: спроба інтерпретації традиції». Пояснюючи свій вибір, представники галереї сучасного мистецтва Jump говорять, що найбільш складною й концептуально заворожливою технікою української вишивки є полтавська вишивка білим по білому:

— Актуалізація цього феномену в рамках проекту муралу має на меті показати, що традиційні образи можуть інтегруватися в сучасне мистецтво, збагачуючи його смислами й серйозними концептами. Саме такі інтерпретації класики й дають шанс перейти від консервативного схоронення/захоронення культури до її збереження через активне переосмислення.

Від учасників не вимагається сувора вірність темі й проект не має бути виконаним білими фарбами попри все. Але він повинен обов’язково включати цей елемент або певним чином його поетично обігрувати й показувати роздуми автора з цього приводу.




Перший тур (реєстраційний) триватиме з 10 до 31 серпня. В цей час приймаються заявки на участь від художників. Вони мають подати:

• заявка на участь;
• проект мурал-арту, який включає кольоровий ескіз, назву проекту, концепцію, короткий опис реалізації проекту та необхідний ресурс для виконання проекту. Проект має бути розрахований на розмір не менший ніж 10х12м.;
• резюме автора проекту та досвід роботи у визначеному напрямку мистецтва, приклади робіт, створених раніше (якщо такі є);
• ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду.
Заявки та документи для участі приймаються на електронну адресу jump.mural@gmail.com. Приклад заявки і фото стіни, де буде мурал, можна зайти тут (http://jump-gallery.com/konkurs-mural-arty-jump-art-poltava).




Локацією для муралу буде стіна будинку поблизу Полтавського державного музичного училища імені М.В. Лисенка.

Другий тур (відбірковий) триватиме всього 3 дні: з 1 по 3 вересня.

Професійне журі за цей час оцінить проекти за тематичною відповідністю, креативністю, художньою доцільністю, інноваційністю (по 10-бальній шкалі).




До складу професійного журі входять мистецтвознавці, художники, галеристи: Вікторія Бурлака, Адам Ніклєвіч, Людмила Шевченко, Антон Усанов.

Результати конкурсу оголосять 5 вересня. Його переможець отримає матеріали на виконання проекту, а також винагороду у розмірі 7000 грн.

Останній тур (реалізація проекту) проходитиме з 15 по 22 вересня.
На період роботи над муралом, проживання (за необхідності) та харчування забезпечують організатори проекту.

Художники-переможець, якщо він не місцевий, зобов’язаний за день до початку реалізації проекту прибути до Полтави. Організатори також залишають за собою право змінювати терміни реалізації проекту та своєчасно інформувати художника про такі зміни.

Нагадаємо, що наприкінці травня один з журі конкурсу, польсько-американський художник і скульптор Адам Ніклєвіч представляв у Jump виставку «Гоголю з любов’ю». А всередині липня німецька художниця Беттіна Кузель провела тут перфоманс.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: