Новости ›› Наука, открытия, исследования

Хімічні речовини вбивають у медоносних бджіл здатність до розмноження

28.07.2016 10:00 | просмотров: 900
Дослідники з університету Берна в Швейцарії довели, що хімічні речовини вбивають у медоносних бджіл здатність до розмноження. Результати їх роботи з’явилися в липневому номері журналу Proceedings of the Royal Society.

Нове дослідження показує, що медоносні бджоли відчувають серйозні проблеми з фертильністю. Цей вид комах у звичайних умовах розмножується добре. Але при впливі на деяких особин неонікотіноідних речовин не тільки скорочує загальний термін служби самців медоносних бджіл, відомих як «трутні», але і погіршує їхню здатність виробляти життєздатну сперму. Такий процес може мати серйозні наслідки для здоров’я королеви, а також всієї колонії.

Множинні фактори стресу можуть вплинути на здоров’я медоносних бджіл, найважливіших запилювачів планети. В першу чергу, це можуть бути паразити і погане харчування. Цілком можливо, що сільськогосподарські хімікати також можуть відігравати важливу роль. Чоловічі особини медоносних бджіл, які зазнали дії таких речовин, як тіаметоксам і клотіандин, мають живої сперми на 39% менше, ніж ті, які не піддавалися експерименту.

Отримані результати демонструють, що неонікотіноідні інсектициди можуть негативно вплинути на чоловічу репродуктивну здатність комах. Крім того, дослідження показало, що тривалість життя хімічно опромінених бджіл скорочується приблизно на 32 відсотка, тобто в середньому з 22 днів до 15 днів.

Источник: uagolos.com
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: