Новости ›› Полтава и область

XC "Полтавська Битва 2016" Poltava [2016.06.19]

16.06.2016 18:00 | просмотров: 2877
"Полтавська Битва 2016" XC
крос-кантрі змагання у Полтаві 19 червня 2016 року

реєстрація: 9:00
старти: 11:00
завершення змагань: 16:00
організатори:
•PoltavaRidersTeam
•ВелоПолтава

Дендропарк, Полтава, Україна
19 червня 10:00

Попередня онлайн реєстрація!
https://docs.google.com/forms/d/175ctgbpTb5vFlPBJNQF6ZsHlNiCi_t02FugEUd8h4TM/viewform



1. Загальні положення.
Гонка «Полтавська битва 2016» належить до велосипедних змагань
категорії крос-кантрі та гонок на витривалість.
Мета та задачі гонки: пропаганда здорового способу життя та велосипедного спорту серед широких верств населення, розвиток велоспорту в Україні, стимуляція кожного учасника до підвищення власних спортивних результатів, зміцнення дружніх стосунків та обмін досвідом між спортсменами
2. Учасники змагань.
Учасники поділяються на 4 категорії:
Любителі (1997 р.н. і старше)
Експерти (1997 р.н. і старше)
Юніори (1998 р.н. і молодше)
Дівчата (без вікових обмежень ;)
3. Організатори змагань.
Громадська організація «Велосипедна спортивна асоціація»
Громадська організація «ВелоПолтава»
4. Головний суддя змагань.
5. Допуск та реєстрація.
До участі в гонці допускаються учасники віком 18 років і старші. (Учасники молодше 18років допускаються при наявності письмового дозволу від батьків!). До старту допускаються учасники на велосипедах з колесами 24, 26, 27.5, 28 або 29 дюймів, які мають справні гальма на два колеса і пристосовані для участі в змаганнях по пересічній місцевості. Організатори залишають за собою право не допустити учасника на велосипеді, технічний стан якого не відповідає загальноприйнятим нормам. Наявність шолома – обов’язкова! Учасники, які не виконали цих умов, до участі не допускаються. Учасник, помічений на трасі без шолома, ДИСКВАЛІФІКУЄТЬСЯ.
Кожний велогонщик несе персональну відповідальність за технічний стан свого велосипеда, за стан свого здоров’я та адекватність своїх дій протягом всієї гонки, що відображається в розписці установленого зразка.
Забороняється виходити на старт в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, з травмами чи захворюваннями, які можуть вплинути на безпеку проходження дистанції.
Реєстрація учасників відбувається на місці проведення змагань в день старту. Для отримання номера учасник повинен заповнити анкету учасника змагань.
Спортсмен отримує стартовий номер, який кріпиться на руль.
Для правильного фіксування результатів необхідно коректно закріпити на велосипеді стартовий номер Після фінішу номера залишаються учасникам.
Стартовий внесок для участі в змаганнях: 60 грн. – при попередній онлайн реєстрації, 80 грн. – в день змагань (без попередньої онлайн реєстрації).
6. Порядок проходження дистанції.
Дистанція змагань являє собою круг довжиною близько 6 км з набором висоти близько 100м.
Кількість кругів для категорій:
Любителі - 4 кола
Експерти – 6 кіл
Юніори - 3 кола
Дівчата - 3 кола
Пересування по трасі
Правилами змагань дозволено пересування по трасі тільки офіційно зареєстрованих гонщиків та організаторів змагань. При поломці велосипеда на дистанції круг необхідно завершити пішком по трасі з велосипедом.
Технічна зона (техзона)
Допускається ремонт і заміна велосипеда або окремих його частин. Гонщики можуть заміняти та/або ремонтувати обладнання в техзоні. Техзона організується в районі старту. В техзоні учасники можуть отримувати технічну допомогу від будь-кого. Учасники можуть запросити необхідну кількість людей для надання технічної допомоги, але їх допомога територіально обмежується техзоною.
Номера гонщиків
Гонщики, які знаходяться на трасі, зобов’язані мати номер для велосипеда (на рулі), так щоб його бачили судді на контрольних пунктах. При заміні велосипеда, гонщик зобов’язаний перенести номер на новий велосипед перед тим як продовжити гонку. Організатори мають право вимагати пред’явлення номера в будь-який момент часу. Якщо номер не видно (номер брудний, порваний і т.п.), гонщик, проїжджаючи біля контрольного пункту, повинен голосно повідомити свій номер суддям.
«Зрізання»
«Зрізання» маршруту, шляхом виходу за межі траси заборонено і штрафується:
• додаванням до результату штрафного часу (10 хвилин та більше, в залежності від величини зрізання);
• ДИСКВАЛІФІКАЦІЄЮ, якщо судді вбачать цілеспрямовані дії порушника з метою зайняти більш вигідне місце у фінішному протоколі.
Лідирування (слідування «на колесі»)
Лідирування дозволено тільки у випадку коли гонщик слідує за іншим зареєстрованим гонщиком. Лідирування за транспортом або незареєстрованими гонщиками (велосипедистами) заборонено.
Перевага руху
Гонщики, які рухаються на велосипеді, мають перевагу над тими гонщиками, що спішилися. Гонщики, які штовхають або несуть свої велосипеди, повинні пересуватися по найменш проїзній частині траси в той момент, коли їх випереджають. Гонщики, які штовхають або несуть свої велосипеди, можуть переганяти тих велосипедистів які їдуть, якщо вони не створюють перешкоди руху.
«Кругові»
Гонщики, яких випереджають на круг повинні поступатися дорогою лідерам. Ті гонщики, які випереджають повинні голосно сповістити про намір обгону, вигукнув «обходжу справа» або «обходжу зліва». Безпечне проведення обгону є обов’язком того хто обганяє.
Позиційна боротьба. Коли два гонщики змагаються за місце на трасі, той що лідирує не зобов’язаний поступатися позицією (за винятком «кругових»). Тим не менш, заборонені різкі зміни траєкторії руху того кого обганяють та будь-які доторки (тілом або частинами велосипеда) з метою зашкодити руху. Той хто обганяє, в свою чергу, повинен забезпечити безпечність свого маневру.
Неспортивна поведінка
Небезпечна їзда, використання нецензурних виразів та інші елементи неспортивної поведінки можуть стати приводом для попередження, а при повторних порушеннях і дискваліфікації. Міра покарання у кожному окремому випадку визначається суддями.
Вода та харчування
Вода та харчування можуть бути надані гонщикам будь-ким у будь-якому місці траси. Тим не менш, гонщики не повинні створювати перешкод іншим учасникам при прийманні води та харчів. Розкидання упаковок, обгорток і тари заборонено.
7. Форс-мажор
У випадку форс-мажорних обставин (погодних, соціальних, політичних і т.д.), таких, що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути зупинена. У цьому випадку, фінальний протокол оформляється по результатам на момент прийняття рішення про зупинку змагання.
8. Нагородження
Учасники, які зайняли 1-3 місце в кожній категорії нагороджуються дипломами і призами. Всі учасники отримують респект та уважуху за сміливість та витривалість!
9. Регламент проведення змагань
Дата – 19 червня (неділя) 2016р.
Місце – Дендропарк
Початок реєстрації учасників – 9:00
Показ траси – 11:00
Старт першої категорії – 12:00
Нагородження – по закінченню гонки.

10. Контакти:
0501951939 Єфим
0985948135 Олександр
e-mail: efimuher@gmail.com

Попередня онлайн реєстрація!
https://docs.google.com/forms/d/175ctgbpTb5vFlPBJNQF6ZsHlNiCi_t02FugEUd8h4TM/viewform

https://www.facebook.com/poltavaridersteam/

https://vk.com/poltavaridersteam

https://vk.com/battle_of_poltava2016xc

Велосипедный маршрут Полтава Київський район
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kneqhrijnvkcizlb


Источник: news.studclub.poltava.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: