Новости ›› Рекорды, интересности

Україну популяризуватимуть у світі за допомогою енциклопедії ​«Ukraine. The Best»

27.05.2016 16:00 | просмотров: 1508
Нова енциклопедія вітчизняної культури «Ukraine. The Best», що вийде друком восени 2016 року, стане одним з інструментів популяризації України у світі.

Про це заявили автори проекту на презентації, що відбулась напередодні у Музеї Історії Києва. В офіційному привітанні від Міністерства Закордонних Справ України йдеться, що «проект достойно презентуватиме Україну у світі і без сумніву стане важливою складовою культурної дипломатії, основною метою якої є просування національних інтересів України за кордоном через культурні проекти і розвиток міжкультурної комунікації».

Героями енциклопедії «Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я» стали сучасних 120 діячів культури, серед яких: Ліна Костенко, Святослав Вакарчук, Іван Марчук, Андрій Хливнюк, Валентин Сильвестров, Джамала, Владислав Єрко, Анатолій Криволап, Оксана Забужко, Марія Бурмака, Іван Малкович, Олег Скрипка, Кіра Муратова, Раду Поклітару, Дмитро Шуров, Катерина Бабкіна та багато інших.




«Наш вибір героїв проекту «Ukraine. The Best» пояснювався простими принципами. Це люди, чия творчість і соціальна активність на сьогодні мають очевидне значення для країни. Ті, хто визначає образ сучасної української культури і продовжує творити її тут і зараз. Ті, хто має авторитет в суспільстві. Це ні в якому разі не рейтинг, ми розуміємо, що кожен може додати в них свої імена або виключити ті, які обрали ми. Але, по-перше, таке наше бачення культурного процесу в країні, а по-друге, проект «Ukraine. The Best» не закінчується на виході цієї енциклопедії. Новий час дарує нам нових героїв», - каже Юрій Комельков - автор і керівник проекту «Ukraine. The Best».

та телеканалу ATR https://www.youtube.com/watch?v=HHwD3_k_IPM



До виходу книжкового видання, у мережі з'явиться інтернет-портал, на основі матеріалів енциклопедії. Паралельно редакція проекту почне роботу над створенням його англомовної версії.

«Важлива і дуже корисна функція цього проекту і його презентації в Музеї історії Києва полягає, як мінімум, в тому, що представники різних сфер мистецтва побачили одне одного в обличчя і познайомилися. Художники тепер знають музикантів, музиканти - художників. Це те, чого нам всім не вистачає», - зазначила одна з героїнь енциклопедії вокалістка гурту «Крихітка» Олександра Кольцова.




Підтримку у виданні енциклопедії «Ukraine. The Best» здійснюють компанія Subaru Україна та народний депутат Ярослав Москаленко.

Над створенням енциклопедії «Ukraine. The Best» упродовж 2014-2015 років під керівництвом Костянтина Доніна працювала група редакторів інтернет-видання Cultprostir.ua та провідні акт-критики, серед яких: Сергій Васильєв, Олег Вергеліс, Дмитро Десятерік, Катерина Бабкіна та інші.

Як відбувалась презентація проекту можна дізнатись з репортажів від проекту «Крим. Реалії»

http://ru.krymr.com/media/video/27745881.html

Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: