Новости ›› Полтава и область

У Полтаві нагородили юних науковців та їхніх наставників

25.05.2016 12:00 | просмотров: 417
У День засновників української писемності — святих Кирила та Мефодія — у червоній залі Полтавської обласної ради нагородили переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Малої академії наук.

Нинішнього року 40 полтавських школярів здобули перемогу на олімпіадах і 25 — на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту робіт МАН.

— Для мене дуже важливо і приємно брати участь у таких от заходах, пов’язаних із нагородженням найталановитіших дітей Полтавської області, — наголосив під час урочистостей голова Полтавської ОДА Валерій Головко. — Ви обличчя нашого краю і наша гордість. У мене такі миті викликають надвисоку гордість, як у представника державної влади. Пишаюся тим, що ви додаєте в скарбничку досягнень Полтавщини дуже величезну цеглину — знань, майбутнього. Я вітаю вас із перемогою. І дякую за вашу творчість, за вашу відданість, за ваш патріотизм — справжній, а не надуманий. З перемогою вас!

Президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, який приїхав на нагородження до Полтави, передав найщиріші вітання від Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та академіка Бориса Патона.

— Я був гордий, бо цього року і минулого Полтавська область гідно несе славні традиції полтавських земляків, які прославили українську культуру і науку не лише в Україні, а й у всьому світі, — зауважив президент МАН.

За його словами цього року в роботах МАНівців особливо виділялася патріотична складова, тема патріотизму, боротьби з ворогом, особливо це стосується науково-технічної творчості. Юні техніки та винахідники на конкурс робіт запропонували чимало практичних розробок, які українська армія може використати на передовій.




До речі, переможці отримали не лише квіти та грамоти, а й грошові призи. За перші місця — по 600 гривень, за друге — по 500 і за третє — 400 гривень. Грошові премії виділили у рамках обласної Комплексної програми розвитку освітньої галузі.

Що ж до географічної статистики, то найбільше призових місць цього року взяли юні науковці з Полтави. Також серед лідерів міста Комсомольськ та Кременчук, Семенівський, Карлівський, Новосанжарський райони.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: