Новости ›› Полтава и область

Полтавські хокеїстки шукають спонсора для міжнародних замагань

20.05.2016 14:00 | просмотров: 1562
В Україні такий вид спорту як хокей на траві не зміг знайти широкої популярності. В нас є команди, які грають на високому міжнародному рівні, в нас є національна збірна, проте ніде не можна зустріти скажімо, прямих трансляцій хокейних матчів з України чи світових змагань. Чому так сталося — загадка, але всі хокеїсти, здобуваючи високі результати і прославляючи Україну, як правило залишаються в тіні. Якщо говорити про Полтаву, то в нас теж існує хокей на траві. Щоправда знають про це не всі. Осередок цього виду спорту у Полтаві знаходиться в ДЮСШ № 1. Тут полтавські школярки під керівництвом суворих, але справедливих тренерів, опановують спортивну майстерність. Вони грають у хокей у скромному спортзалі, щоб потім на змаганнях вийти на велике поле і змагатися за трофеї. Наша дівоча ХК «Полтава» встигла прославитися далеко за межами Полтави. Полтавські дівчата були чемпіонками України, срібними призерами Відкритого чемпіонату Росії та Білорусі.

— Дівчатка їздили змагатися в Росію, ще до всіх цих подій, розповідає старший тренер ХК «Полтава» Олексій Польовий. — Пам’ятаю, що спочатку до нас поставилися доволі скептично, але потім, коли ми виграли у команд Москви та Петербурга, то змусили суперників і вболівальників нас поважати.




Наставник розповідає, що хокей на траві у Полтаві існує вже понад 30 років, проте цікавості до нього невідомо чому не було.

— Хокейний клуб «Полтава» ми створили разом з батьками дівчаток. Одного разу я був у Штутгарті де в мене була можливість поспостерігати як в Німеччині функціонують спортивні клуби. Там все побудовано за принципом «рятування потопаючих — справа рук самих потопаючих». Ми створили ХК «Полтава» і в принципі без проблем їздили на всі внутрішні і міжнародні змагання. Проте зараз доводиться шукати спонсорів. Обласна і міська влада допомагала нам в рамках своїх повноважень, але фінансувати Всесвітні юнацькі ігри вони не можуть.




«United World Games» — всесвітній мультиспортивний міжнародний турнір для дітей право на участь в якому є надзвичайно почесним і полтавська команда добилася того, що її запросили взяти участь у цих змаганнях. Це при тому, що у Полтаві немає поля для цієї гри і дівчатка тренуються у маленькому спортзалі ДЮСШ № 1 під керівництвом Олексія Польового та Людмила Дроцька.

— Я люблю хокей на траві, бо це незвичайний вид спорту. Це не футбол, де навіть без особливих досягнень можна бути знаменитістю, — говорить юна хокеїстка Альона. Її підтримує подруга Олксана, яка каже, що не проміняє цей вид спорту ні на що інше.

Хочеться вірити, що коли дівчата виростуть, вони думатимуть так само. А поки що їх батьки і тренери шукають спонсорів для того щоб відправити дівчат на United World Games і взагалі для розвитку хокею на траві у Полтаві.

Цьогорічні United World Games пройдуть 16-19 червня в австрійському Клагенфурзі.

ХК «Полтава» шукає спонсорів для поїздки на цей турнір. – пише Полтавщина.спорт

Источник: np.pl.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: