Новости ›› Образование

У МОН сподіваються створити інтерактивні підручники

12.02.2016 17:00 | просмотров: 525
9 лютого 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся інструктаж експертів із регіонів для здійснення експертизи електронних версій проектів підручників для учнів 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів «Науково-методологічні засади створення сучасного підручника». Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

У заході взяли участь заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та директор Інституту модернізації змісту освіти МОН Наталія Вяткіна.

Як йдеться у повідомленні МОН, під час заходу Павло Хобзей виразив сподівання, що підручники для 8 класу будуть цікавими та інтерактивними, що відповідає сучасним освітнім інтересам і наголосив, що відповідальність експертів дуже велика, тому що позитивний висновок пускає підручник у світ.

На думку заступника міністра, підручники повинні обирати саме вчителі, а оцінювати їх будуть експерти. «Ви повинні дати «добро», що підручник відповідає усім критеріям. Від вашого вибору залежить якість освіти», — звернувся до присутніх експертів Павло Хобзей.

У свою чергу, директор Інституту модернізації змісту освіти МОН Наталія Вяткіна закликала експертів об’єктивно оцінювати рукописи підручників — зміст, методологію, правильність поставлених запитань наприкінці підручника тощо. «Дитина повинна творчо розвиватись, навчитись критичному мисленню, а також правильно формулювати відповіді на запитання», — вважає директор Інституту. Вона додала, що експертам в рецензіях потрібно враховувати всі зауваження рукопису.

У Міносвіти також зазначають, що Національною академією педагогічних наук України у співпраці з Міністерством освіти і науки, а також Інститутом модернізації змісту освіти МОН вперше розроблено посібник «Експертиза шкільних підручників», який містить інструктивно-методичні матеріали для експертизи електронних версій проектів підручників для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

Источник: osvita.org.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: