Новости ›› Полтава и область

У Полтаві довго переглядатимуть тариф в 4 грн на проїзд у пасажирському транспорті

12.02.2016 14:00 | просмотров: 707
Знизити існуючий тариф на перевезення в полтавському громадському транспорті не так легко, бо потрібно не порушувати законну процедуру

Щоб переглянути існуючий тариф на перевезення пасажирів у міському транспорті, потрібно не порушити процедуру. Тобто, на перегляд потрібен час. Скільки — ніхто не знає. Такий висновок можна винести із сьогоднішнього розгляду петиції з вимогою змінити тариф на перевезення пасажирів у Полтаві в бік зменшення.

Депутатська комісія з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту з цього питання заслухала заступника міського голови Ольгу Борисенко.

Вона нагадала, що міська рада 21 травня 2015 року затвердила нові тарифи на перевезення пасажирів у пасажирському транспорту, який працює у звичайному режимі руху. Тариф встановлений у розмірі 4 грн. З 1 вересня 2015 року усі учні шкіл Полтави перевозяться в тролейбусі безкоштовно. Підставою для перегляду тарифів були звернення перевізників, які повідомили, що в державі склалися для цього умови, які не залежать від їхньої господарської діяльності. А саме тоді подорожчало паливо, паливно-мастильні матеріали, шини. Акумуляторні батареї та інші складові. Розрахунок здійснено згідно із методикою, яка затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку від 2011 року.

— Були листи від перевізників, — доповіла Ольга Борисенко. — ТОВ «Люкс-Полтава 2009» розрахувало тариф на рівні 5,25 коп. Підприємство отримало збитки у 2015 році — 1 млн 300 тис грн. КП «ПЕАТ» розрахувало тариф у 4,23 грн, воно отримало збитки у сумі 1,9 млн.

Але її приклади перервав головуючий на комісії, депутат Олег Білоножко, який сказав, що з 2015 року ціни на пальне «впали», і надав слово представниці Антимонопольного комітету. Остання доповіла, що 2 лютого Тервідділення АМКУ рекомендувало перевізникам, які здійснюють перевезення на міських маршрутах загального користування, та міськвиконкому переглянути тарифи у зв’язку із тим, що ціни на паливо дійсно знизились, а тому є підстави для зниження тарифів.

Начальник транспортного управління виконкому Олександр Андросов у свою чергу нагадав, що рішення про підвищення тарифів приймалося з урахуванням того, що перевізники вимагали тариф у розмірі 5 грн, а 4 грн — це мінімум. Також у 2015 році індекс інфляції становив 143,3%.

— Нехай перевізники знову подадуть розрахунки, але вже на сьогодні. А ми розглянемо їх по процедурі.

Насамкінець депутати прийняли петицію до відома і запланували проведення широкого та предметного обговорення цього питання разом із перевізниками та спеціалістами від громадськості. Тільки після цього виконком знову буде розраховувати тариф, проводити громадські слухання і опубліковувати проект рішення.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
13.02.2016 00:41 Пушистичка
ага. збитки. перевізниики шозарплату не получають з 2015 року чі шо??!!

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: