Новости ›› Полтава и область

У Полтаві під час «Євромайдану» СБУ знищило документи по резонансній справі «міліціонерів-наркоторгівців»

04.02.2016 14:00 | просмотров: 1002
Посилаючись на ризик захоплення будівлі СБУ у Полтаві, його працівники знищили оперативно-розшукову справу, заведену на 13 обвинувачених у продажі наркотиків, 4 з яких були міліціонерами

Як уже повідомлялося, в лютому 2013 року СБУ затримало 13 чоловік, яких підозрювали в наркоторгівлі. Серед них був майже весь міський відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків — начальник та три оперативника. Суд над обвинуваченими розділився на кілька частин. Чотирьох підозрюваних судили кожного окремо, а трьох оперативників БНОНу судили в рамках однієї справи.

Таким чином 7 обвинувачених уже визнали винними в наркозлочинах. Інших 6 чоловік досі судять в Ленінському районному суді Полтави як організовану злочинну групу.

На одному із засідань адвокати підсудних стверджували, що з моменту, коли правоохоронці відкрили оперативно-розшукову справу, через півроку вони повинні були продовжити строк її ведення. За словами адвокатів, прокуратура не надала докази того, що ОРС все ж продовжили. Тому законність затримання підсудних адвокати поставили під великий сумнів. Сторона захисту направила в СБУ Полтавщини запит з метою дізнатися, чи продовжувалися строки ведення оперативно-розшукової справи.

2 лютого головуючий суддя Сергій Кононенко повідомив, що до суду надійшов лист від СБУ в Полтавській області. У ньому повідомлялося що матеріали оперативно-розшукової справи № 1535, яка була заведена на підсудних, знищили.

— Повідомляємо, що у зв’язку з виникненням загрози захоплення адміністративної будівлі УСБУ в Полтавській області в лютому 2014 року та подальшого витоку інформації, що становить державну таємницю, зазначена в вашому листі ОРС була знищена у встановленому законом порядку, — йшлося в листі СБУ Полтавщини.

Виходячи з відповіді СБУ Полтавщини, дізнатися, чи продовжили оперативно-розшукову справу, чи ні — вже неможливо. Якщо було б доведено, що ОРС не продовжили, то був би доказ того, що обвинувачених затримали незаконно.

Наразі судді досліджують усі наявні докази. Їхню допустимість та належність вони будуть встановлювати наприкінці процесу, коли вирішуватиметься питання про винесення вироку.

Обвинувачений Роман Яресько, колишній начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків у Полтаві, прокоментував цю ситуацію так:

— Їхня відповідь була цілком передбачуваною. Це по всім ОРС-міфам вони дають таку відповідь. Я просто не пам’ятаю, щоб у нас в Полтаві були такі захоплення і «стрьомна» оперативна ситуація, щоб знищувати секретні справи. І тут же не секретна справа — чого ж вона була знищена, я не розумію?.. Я казав, що відповідь від СБУ такою і буде, тому що ОРС — не засекречене, це ОРС-фантом.

Суддя Сергій Кононенко запитав у підсудного, чи пам’ятає він, що відбувалося в лютому 2014 року? Роман Яресько сказав, що він розуміє, про що йде мова. Також обвинувачений додав, що йому з СІЗО було добре чутно, що відбувається біля Полтавської обласної ради.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року у Полтаві біля будівлі обласної міліції відбулася протестна акція, на якій підлітки підірвали кілька петард. Потім протестуючі попрямували до міської ради, але не змогли потрапити всередину, оскільки її двері були зачинені. Після цього кілька сотень людей пішли у напрямку Полтавської ОДА, а по дорозі на кілька хвилин зупинилися біля будівлі СБУ на вулиці Жовтневій. До протестуючих одразу вийшов тодішній голова СБУ у Полтавській області Юрій Парамонов. Його виступ запам’ятався фразою «Майдан — це не вся Україна і потрібно поважати іншу думку» та кинутою в очільника СБУ коробкою сірників. Після цього протестна хода рушила далі.

Источник: poltava.to
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
04.02.2016 22:33 Пушистичка
норм тема

07.02.2016 22:26 iluminati
привет Пушистик!) Я думаю,если всё и всем известно и ничего не делается, только самосуд может всё решить - вешать на столбах этих собак с табличкой - "торговец смертью!!"...

От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: