Новости ›› Образование

У Києві відбудеться студентський форум, присвячений боротьбі проти корупції

27.11.2015 17:00 | просмотров: 480
28 листопада у приміщенні зали засідань вченої ради центрального корпусу Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Київ (вул. Пирогова, 9, 2 поверх, аудиторія 231) відбудеться Всеукраїнський форум студентів "Студенти проти корупції у вишах: дієві практики".

Це перший в Україні антикорупційний студентський форум. У ньому можуть взяти участь студенти, що мають досвід боротьби з корупцією на місцевому рівні в своїх вишах та вмотивовані молоді люди, які хочуть отримати практичні знання для боротьби з корупцією у вищій освіті.

Організаторами заходу є Transparency International Україна та Антикорупційна кампанія «Чисті Виші». Активісти розпочали кампанію після Революції Гідності. Поки у планах проект на три роки. З тренінгами та семінарами "Чисті виші" були у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Чернівцях. На початку грудня планують відвідати Львів та Івано-Франківськ.

"Ми хочемо, щоб студенти навчилися розуміти і думати стратегічно. Даючи хабар, відбирають у себе значно більше. Проводячи потужну інформаційну кампанію, доносимо до студентів, що вони, окрім прямих учасників, є свідками пасивної корупції. Студент не знає про закупівлі, які здійснює університет, як розподіляється бюджет, чим займаються профспілки і т. д. Це все потребує постійного моніторингу. Нам потрібно перестати боятися. Роботи чимало, на жаль, після Майдану мало що змінилося. Це мотивує ще відповідальніше ставитися до того, що робимо щодня", – говорить Марія Симонова, координатор форуму.

Мета заходу – підвищити рівень несприйняття корупції в системі вищої освіти, пояснити механізми викривання корупції, а головне – надати можливість студентам обмінятися успішним досвідом боротьби з корупцією у вишах в різних регіонах України.

Ольга Козар

Источник: osvita.org.ua
Поделиться с новостью друзьями
Комментарии
От:
Проверка на человечность. Введите сегодняшнее число без ведущего нуля
Авторизация
Люди.StudClub
Имя:
Пароль:
Запомнить меня
Главная | Реклама на сайте | Контакты
Наши партнеры: